Španělské ptáčky po moravsku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hovězí roštěná
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice plnotučná
    • pikantní klobása měkká
    • 2
      ks nakládané okurky
    • anglická slanina
    • uzený špek
    • 2
      plátek chleba 1-2
    • 1
      ks cibule větší
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky naklepeme, osolíme, popepříme, mírně potřemě hořčicí a poklademe nudličkami klobásky, okurky, slaniny, špeku, cibule a kůrky z chleba. Svineme a spíchneme jehlami na závitky nebo omotáme a svážeme hrubší nití. Poprášíme hladkou moukou. Na oleji osmažíme zbytek nakrájené cibulky, přidáme připravené ptáčky, které po všech stranách opečeme. Pak maso podlijeme, přidáme zbylé ingredience kromě chleba, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Podle potřeby poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme zbytky chleba. Pokud je šťáva moc řídká, tak ji vydusíme, nebo přidáme trochu hladké mouky rozmíchané ve vodě.
2
Ptáčky podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • nnln
    nnln |

    21. 6. 2011 15:22

    Maso se má podlít, tak z té vody je potom ta šťáva..

  • monak
    monak |

    21. 6. 2011 13:05

    já nechápu jakou vypečenou šŤÁvou podlejváme.....: :-(

  • monak
    monak |

    21. 6. 2011 13:05

    já nechápu jakou vypečenou šŤÁvou podlejváme.....: :-(