Španělská rajčatová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Polévka
    • 500
      g rajčata pokrájená
    • 225
      g chleba francouzský nebo italský - pokrájený na kostičky
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 3
      sklenice česnek rozetřený
    • 1
      ks cibule pokrájená
    • 1
      ks zelená paprika zbavená semínek a nakrájená
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 0,5
      lžička chilli práškové - na ozdobení
  • Česnekový chleba
    • 15
      g sýr čedar
    • 4
      plátek bageta nebo ciabatta
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek rozetřený
    • chilli práškové - na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej.
2
Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne. Přidejte práškové chilli a rajčata a poduste vše na středním plameni, dokud směs nezhoustne. Přidejte na kostičky pokrájený chléb a vývar a vařte dalších 10-15 minut do zhoustnutí polévky.
3
Mezitím si připravte česnekový chléb. Na středně rozpáleném grilu opečte krajíce chleba. Každý krajíc pokapejte olejem, vetřete do něj česnek. Posypte sýrem a nechte ještě 2-3 minuty grilovat, dokud se sýr nerozpustí. Posypte práškovým chilli a podávejte k polévce.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.