Špaldový štrůdl

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g špaldová mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • prášek do pečiva trochu
    • 4
      lžíce olej
    • 3
      ks vejce 2 -
    • zakysaná smetana 250-300 g

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve z uvedených přísad zpracujeme vláčné těsto, které necháme aspoň 30 minut v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučněném vále a naplníme ho strouhanými jablky smíchanými se spařenými rozinkami a trochou skořice. Kdo chce, může osladit, já nesladím. Pak svineme do štrůdlu, potřeme vejcem, posypeme sezamovým nebo lněným semínkem a upečeme dozlatova.
Zařazení: Moučníky Záviny

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    8. 11. 2010 18:20

    Recept je špatně přepsaný, v ingrediencích chybí zakysaná smetana a nad postupem se ingredience opakují :-|