Špaldový koláč s podmáslím

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g špaldová mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g hnědý cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g nasekané ořechy
    • 4
      ks vejce
    • 0,5
      l podmáslí
    • 40
      g cukr krystal Na posypání
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku s kypřidlem, solí, polovinou ořechů a cukrem smícháme. Vejce rozšleháme ve 400 ml podmáslí a vmícháme do směsi. Směs vlijeme do pekáčku, posypeme druhou polovinou ořechů, krystalovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě při 160-ti stupních asi 40-45minut. Po upečení ho ještě horký přelijeme zbylým podmáslím.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • adel13
    adel13 |

    4. 1. 2015 19:15

    Koláč mě opravdu zklamal. Peču podle podobného receptu z polohrubé klasické mouky a výsledek je mnohem lepší. Přitom špaldová mouka má jedinečnou chuť, zvlášť v kombinaci s ořechy jsem čekala opravdu mnohem víc. Už podle konzistence těsta jsem předpokládala, že bude koláč pevnější, ale zdá se, že receptu něco chybí, i chuť je nevýrazná. Já jsem použila lískové ořechy, ale jistě by byly lepší vlašské, nebo alespoň směs. Vzhledem k poměrně vyšším nákladům na suroviny moc nedoporučuji.

  • adel13
    adel13 |

    4. 1. 2015 18:58

    Nevýrazná chuť, tuhé.