Špaldový jemný chléb

Střední
Ingredience
Podmáslí 320 ml
Olivový olej 2 lžíce
Jablečný ocet 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Sůl 2 lžička
Špaldová mouka 100 g
Mouka 140 g
Hladká mouka 260 g
Kmín 1 lžička
Semínka
(např. pšeničné otruby,klíčky,sezam - od každého lžíci)
 
Droždí 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Základní, velikost bochníku malá, barva kůrky světlá. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.
Výsledek - jemňounký chlebík s lahodnou chutí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 5x)
Zelené thajské kari s kuřetem Kapusta? Vezměte ji na milost! Články z

Komentáře k receptu: Špaldový jemný chléb

Komentáře

  1. Jelen   15.07.2014 | 1:37 | reagovat | závadný

    To jsem z toho jelen. 1/5 špaldové mouky dělá z chleba špaldový ? Měl jsem za to, že špalda se používá především proto, že je zdravější než pšenice. Takto se mi to zdá jako když u McDonalda dají list zelenýho salátu aby to bylo zdravé :(

  2. Simulka   23.01.2014 | 12:32 | reagovat | závadný

    špaldové mouky 100g a pak je napsáno jen mouka ? ale jaká 140g a hladká mouka 260g děkuji za odpověď

  3. Simona Procházková   01.10.2010 | 11:31 | reagovat | závadný

    Recept vypadá výborně, určitě vyzkouším a pak napší jak se chlebík povedl. Moc děkuji za recept.

  4. Milada Maszayová   28.01.2008 | 14:31 | reagovat | závadný

    Petra,skúste chlieb ihned po vybratí z pekarne postriekat jemne vodou,ja na to používam rozprašovač na kvety.Niekoľko rokov som piekla chlieb v klasickej rúre a tot som odpozorovala od pekárov v talianskych pekárňach.Praktizujem to i teraz pri pečení chleba v dp.

  5. Petra Seibertová   06.01.2008 | 10:35 | reagovat | závadný

    Sice nemám pekárnu dlouho,ale už jsem vyzkoušela dost receptů na chleba,z těchto,ale i jiných stránek a musím říct,že tento chleba se mi povedl nejlépe a je prostě fantastický!! Dávám za 1 se spoustou hvězdiček. Každý chleba jsem zatím měla s takovou,no až moc " křupavou " kůrkou,spodní část kůrky byla prostě tvrdá,už mě i napadlo,jestli jsem nevybrala blbou pekárnu (Siesta),ale tento chlebík má kůrku jedna radost a ze všech stran. Díky za recept,rozhodně bude jeden z mých nejoblíbenějších. Ale je taky pravdou,že je to můj první chleba,do kterého jsem dala čerstvé kvasnice,tak nevím,jestli to mohlo tak rapidně ovlivnit výsledek.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web