Autor:

Špaldové medovníčky

Střední
Ingredience
Špaldová mouka 400 g
Med 120 g
Moučkový cukr 160 g
Tuk
(Hera nebo Helia)
60 g
Vejce 2 ks
Jedlá soda 1 lžička
Koření
(anýz,skořice,hřebíčky)
1 lžička
Citronová kůra 1 ks
Poleva:
Bílek 1 ks
Moučkový cukr 140 g
Citronová šťáva
pár kapek
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Všechny přísady vypracujeme v hladké těsto. Necháme alespoň hodinu odpočinout (nejlépe přes noc), přikryté vlhkou utěrkou nebo igelitem. Rozválíme a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech vymazaný tukem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 7 - 8 minut (podle vaší trouby). Po upečení ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem. Zdobíme bílkovou polevou. Polevu dobře vymícháme, množství cukru přidáváme dokud není poleva hustá tak aby nestékala.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Čokoládový dort Recept na víkend: Čokoládový dort Články z

Komentáře k receptu: Špaldové medovníčky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web