Špaghetti ala siciliana

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • špagety
    • 700
      ml rajčata 500-700 ml, rozmixovaná
    • 2
      ks lilek středně velký
    • 2
      ks cibule malé
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce petrželka
    • 3
      lžíce bazalka
    • 15
      g máslo
    • 125
      g mozzarella
    • bobkový list
    • parmazán
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilky omyjeme a nakrájíme (příp. můžeme oloupat), osolíme a necháme 30 min "vypotit".
2
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Mozzarellu necháme uschnout.
3
V kastrole rozpalíme asi 50ml olivového oleje. Cibuli necháme asi 3-4 minuty dusit. Přidáme rajčata a bobkový list. Osolíme, opepříme a přidáme muškát.
4
Necháme na mírném ohni vařit 30-45 minut. Vmícháme lžíci bazalky.
5
Osmažíme asi 15 minut lilky z obou stran a potom je vyjmeme.
6
Do oleje přidáme propasírovaný česnek, petrželku a zbytek bazalky. Opět přidáme lilky, osolime a opepříme a necháme povařit.
7
Těstoviny uvaříme. Lilky přidáme do rajčat. Kousky másla a mozzarelly přidáme do omáčky, povaříme a smíchame s těstovinami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.