Autor:

Špaghetti ala siciliana

90 minut PT0H90M
Střední
Ingredience
Špagety  
Rajčata
500-700 ml, rozmixovaná
700 ml
Lilek
středně velký
2 ks
Cibule
malé
2 ks
Česnek 2 stroužek
Petrželka 2 lžíce
Bazalka 3 lžíce
Máslo 15 g
Mozzarella 125 g
Bobkový list  
Parmazán  
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek  

Postup přípravy:

Lilky omyjeme a nakrájíme (příp. můžeme oloupat), osolíme a necháme 30 min „vypotit“.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Mozzarellu necháme uschnout.
V kastrole rozpalíme asi 50ml olivového oleje. Cibuli necháme asi 3-4 minuty dusit. Přidáme rajčata a bobkový list. Osolíme, opepříme a přidáme muškát.
Necháme na mírném ohni vařit 30-45 minut. Vmícháme lžíci bazalky.
Osmažíme asi 15 minut lilky z obou stran a potom je vyjmeme.
Do oleje přidáme propasírovaný česnek, petrželku a zbytek bazalky. Opět přidáme lilky, osolime a opepříme a necháme povařit.
Těstoviny uvaříme. Lilky přidáme do rajčat. Kousky másla a mozzarelly přidáme do omáčky, povaříme a smíchame s těstovinami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Gnocchi alla sorrentina Naučte se opravdové gnocchi! Články z

Komentáře k receptu: Špaghetti ala siciliana

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web