Spagheti alla Carbonara - s vejci

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g anglická slanina
    • 6
      ks vejce
    • česnek
    • olej
    • papričky peperoncini
    • sůl
    • parmazán
    • 400
      g špagety

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou slaninu a česnek opražíme na troše oliv. oleje. Ve velké míse rozmícháme vajíčka (2 vajíčka celé a 4 žloutky), osolíme a smícháme s velkým množstvím strouhaného parmazánu, případně peperoncino nebo trochu čerstvě nastrouhaného černého pepře, a znovu mícháme. Uvařené a zcezené těstoviny (al dente - t.j. ne rozvařené) přidáme do mísy s rozšlehanými vejci, lehce zamícháme, po chvíli přestaneme tak, aby se vajíčka přilepila k těstovinám a znovu zamícháme. Na závěr přidáme horkou uškvařenou slaninu s olejem, zamícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    22. 1. 2011 23:34

    Nemám slov