Autor:

Špagety se zeleninovou směsí s cuketou

Střední
Ingredience
Cuketa  
Paprika  
Rajčata  
Cibule  
Olej  
Sůl  
Kečup - jemný  
Bazalka
nebo oregáno či provensálské koření
 
Špagety  
Tvrdý sýr
třeba Eidam
 
Máslo
nebo olej na vymazání
 

Postup přípravy:

Na oleji osmahneme cibuli a postupně přidáme zeleninu (nejdříve papriky, pak kostičky cukety, nakonec oloupaná a nakrájená rajčata i se šťávou). Podusíme ne zcela do měkka. Osolíme, okořeníme podle chuti a přidáme trochu kečupu.

Uvaříme špagety, také ne příliš do měkka. Zapékací pekáček vymažeme tukem a vložíme zeleninovou směs smíchanou se špagetami a trochou strouhaného sýra. Nebo dáme trochu zeleniny + navrch sýr, špagety + sýr a znovu zeleninu.

Povrch posypeme větším množstvím strouhaného sýra. Zapečeme.

Lze přidat uzeninu nebo třeba mleté maso, ale já jimi toto lehké jídlo „nekazím“. Použijeme-li místo těstovin rýži, dostaneme skvělé zeleninové rizoto - v tom případě nedávám kečup a jako koření volím pepř. Rýži již nezapékám, ale jen posypu na talíři sýrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 1x)
Čekankové risotto s ovčím sýrem Tip na víkend: Risotto nebo těstoviny? Články z

Komentáře k receptu: Špagety se zeleninovou směsí s cuketou

Komentáře

  1. Anonym   31.07.2007 | 22:47 | reagovat | závadný

    Zeleninku, hlavně když v tom jsou rajčátka a papriky, můžu na jakýkoliv způsob a fantazii se myslím meze nekladou. Takže kombinuju jednou s cuketou, jindy s lilkem, po třetí s pórkem - a skoro vždycky s česnekem - někdy s bramborem, jindy s těstovinami, pak zase s rýží, když mě přepadne "masová", tak s rybičkou, kuřátkem, masíčkem dušeným či vařeným; sýr můžu přidat nebo vynechat, kořením hlavně nejrůznějšíma bylinkama - čerstvýma nebo sušenýma, zapeču nebo udělám šťávičku, přidám nebo nepřidám mlíčko, méně už smetánku, nebo kečup, nebo obojí - a výsledkem je vždycky originál, protože vařím prostě podle toho, co mě zrovna napadne a přijde mi pod ruku. Jsem mlsná, nezapírám. A na výsledku je to znát.

  2. Di   05.09.2005 | 7:09 | reagovat | závadný

    Tak ještě zkuste tohle: zeleninovou směs jenom zahustěte smetanou (sladkou nebo zakysanou) s trochou mouky. Jezte třeba s brambory.Vzpomněla jsem si také na pirožky, které s obdobnou směsí dělává manželova maminka. Přidávám do receptů.

  3. Věra   01.09.2005 | 9:13 | reagovat | závadný

    Díky Di mám moc cuket a tyto recepty se bezva hodí. Vyzkouším a určitě pochválím.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web