Špagety se zeleninovou směsí s cuketou

Hodnocení:

Moje:

-
-
Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cuketa
    • paprika
    • rajčata
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • kečup - jemný
    • bazalka nebo oregáno či provensálské koření
    • špagety
    • tvrdý sýr třeba Eidam
    • máslo nebo olej na vymazání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme cibuli a postupně přidáme zeleninu (nejdříve papriky, pak kostičky cukety, nakonec oloupaná a nakrájená rajčata i se šťávou). Podusíme ne zcela do měkka. Osolíme, okořeníme podle chuti a přidáme trochu kečupu.
2
Uvaříme špagety, také ne příliš do měkka. Zapékací pekáček vymažeme tukem a vložíme zeleninovou směs smíchanou se špagetami a trochou strouhaného sýra. Nebo dáme trochu zeleniny + navrch sýr, špagety + sýr a znovu zeleninu.
3
Povrch posypeme větším množstvím strouhaného sýra. Zapečeme.
4
Lze přidat uzeninu nebo třeba mleté maso, ale já jimi toto lehké jídlo "nekazím". Použijeme-li místo těstovin rýži, dostaneme skvělé zeleninové rizoto - v tom případě nedávám kečup a jako koření volím pepř. Rýži již nezapékám, ale jen posypu na talíři sýrem.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    31. 7. 2007 22:47

    Zeleninku, hlavně když v tom jsou rajčátka a papriky, můžu na jakýkoliv způsob a fantazii se myslím meze nekladou. Takže kombinuju jednou s cuketou, jindy s lilkem, po třetí s pórkem - a skoro vždycky s česnekem - někdy s bramborem, jindy s těstovinami, pak zase s rýží, když mě přepadne "masová", tak s rybičkou, kuřátkem, masíčkem dušeným či vařeným; sýr můžu přidat nebo vynechat, kořením hlavně nejrůznějšíma bylinkama - čerstvýma nebo sušenýma, zapeču nebo udělám šťávičku, přidám nebo nepřidám mlíčko, méně už smetánku, nebo kečup, nebo obojí - a výsledkem je vždycky originál, protože vařím prostě podle toho, co mě zrovna napadne a přijde mi pod ruku. Jsem mlsná, nezapírám. A na výsledku je to znát.

  • Di
    Di |

    5. 9. 2005 07:09

    Tak ještě zkuste tohle: zeleninovou směs jenom zahustěte smetanou (sladkou nebo zakysanou) s trochou mouky. Jezte třeba s brambory.Vzpomněla jsem si také na pirožky, které s obdobnou směsí dělává manželova maminka. Přidávám do receptů.

  • Věra
    Věra |

    1. 9. 2005 09:13

    Díky Di mám moc cuket a tyto recepty se bezva hodí. Vyzkouším a určitě pochválím.