Autor:

Špagety se slaninou a smetanovou omáčkou

20 minut PT0H20M
Střední
Porce: 1
Ingredience
Špagety
z tvrdé pšenice
150 g
Slanina
dle chuti, nejlépe na jednu porci tak 4 tlustší plátky, které následně nakrájíme na kostičky
 
Smetana ke šlehání
zhruba
70 ml
Sůl
špetka
 
Česnek 1 stroužek
Strouhaný parmazán  
Sýr Gran Moravia
možné použít jako náhradu za parmazán
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Jedná se o obdobu receptu na klasickou italskou omáčku „carbonara“. Celou přípravu je třeba dobře načasovat. Je to jednoduché, hotové za chvilku, ale nejsou příliš dobré ohřívané, z toho důvodu je třeba vše si dobře rozvrhnout.
Nejprve v osolené vodě uvaříme špagety dle návodu, spíš méně než více, ideální je, když zůstanou vevnitř ještě trochu tvrdé (v omáčce ještě trochu dojdou, takže se nebojte, mělo by stačit cca 9 minut varu). Až budou uvařené, sceďte, avšak neproplachujte studenou vodou!!!

Mezitím, než se uvaří špagety, vyškvaříme na pánvi slaninu nakrájenou na kostičky. Zeslabíme oheň a přidáme česnek nakrájený na plátky a velmi krátce opečeme, jen do doby, než začne česnek trochu měnit barvu, poté hned odstavíme, protože česnek se velmi rychle spálí do hořka.

Počkáme, až jsou těstoviny ideálně uvařené, a po scezení je přidáme do pánve ke slanině a česneku, promícháme, dáme na sporák, přidáme smetanu, sýr a sůl podle chuti. Všechno promícháme a necháme chvíli na pánvi dojít. Potom servírujeme a můžeme posypat ještě trochou sýru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Krém s lesním ovocem Články z

Komentáře k receptu: Špagety se slaninou a smetanovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web