Autor:

Špagety s hermelínovou omáčkou

Snadné
Ingredience
Mrkev
menší
2 ks
Hermelín
velký
2 ks
Mléko 1 dl
Máslo 1 lžíce
Špagety 400 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Mrkev nakrájíme na tenčí půlkolečka a hermelín nastrouháme na hrubším struhadle. Až máme toto připravené dáme vařit špagety a můžeme se pustit do omáčky. Na másle podusíme mrkvev do poloměka, přilijeme trochu mléka (radši méně, přidat se může vždycky). Když je mléko horké, sejmeme rendlík z plotýnky, přidáme nastrouhaný hermelín a promícháme. Pokud se hermelín málo rozpouští, tak dáme rendlík zpátky na mírně rozpálenou plotýnku. NESMÍ SE VAŘIT, JINAK SE HERMELÍN ZDRCNE! Tuto omáčku nalijeme (tedy spíše nandáme, protože to má hustší konzistenci) na špagety a podáváme.

Můžete přidat ještě trochu bazalky, lépe to vypadá a jinak voní.

Je to rychlé, levnéa výborné jídlo !

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Červená řepa s křenem a jablky Zavařovat můžete i v zimě! Články z

Komentáře k receptu: Špagety s hermelínovou omáčkou

Komentáře

  1. já   04.02.2015 | 12:15 | reagovat | závadný

    nic moc :-S

  2. Mila Foglova   14.01.2009 | 0:30 | reagovat | závadný

    Peju chvalu, pridala jsem jeste dva strouzky cesneku a cerstvou bazalaku a je to opravdu vytecna pochoutka :)

  3. helena vejnarová   17.01.2007 | 14:51 | reagovat | závadný

    dělala jsem to ale místo Hermelínu jsem dala Nivu a je to výraznější a lepší konzistence a je to hustší a nemá to žmolky jako s hermelínemje to super

  4. Iva Bednarova   17.01.2007 | 13:22 | reagovat | závadný

    ja nevim,ale asi se o to ani nepokusim,jelikoz vzdy kdyz elam neco s hermelinem,tak je z toho spis takova polivka,nez rozpusteny syr,hermelin jimjedine jako smazeny v trojobalu

  5. Petra Tobolíková   14.10.2006 | 14:55 | reagovat | závadný

    Dnes jsem to varila. Nebylo to spatne, ale cekala jsem asi trochu vic, moc me to nenadchlo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web