Špagety Carbonara II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček špagety
    • 2
      ks vejce
    • 250
      g anglická slanina
    • 1
      ks česnek
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      hrst pažitka posekaná (Možno i trochu bazalky)
    • 1
      balení carbonara
    • 1
      balení smetana na vaření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špagety uvaříme, scedíme, lehce a rychle propláchneme vodou, vrátíme do hrnce, rozklepneme do nich 2 vejce, a asi dvě minutky mícháme na ohni, dokud vejce neztuhne, oheň vypneme. Mezitím na pánvi orestujeme na nudličky pokrájenou anglickou slaninu, poté přidáme česnek nakrájený na plátky a pokrájenou cibuli, restujeme, přidáme posekanou petržel a bazalku, přilijeme krabičku carbonara a 1 smetanu.
2
(Pokud neseženete polotovary krabičku, lze to určitě nahradit smetanou navíc), přimícháme jakýkoliv strouhaný sýr, osolíme, opepříme, minutku podusíme a toto vmícháme do hrnce špaget. Rychlé a výborné! Uvidíte, že se vám chlapi i ratolesti za ušima olizovat budou.
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • tarsis
    tarsis |

    5. 2. 2015 20:55

    Parádní jídlo, děkuji za recept! Zvládne i začátečník. Akorát cibulku jsem si hodila na kostečky.

  • Eva1
    Eva1 |

    31. 1. 2011 16:49

    Také nedávám smetanu ani cibuli. K anglické přidám špagety, prohřeji, odstavím z plotýnky a zamíchám 8 žloutků, parmazám a petrželku. Jsou výborné.

  • jana
    jana |

    7. 1. 2011 18:49

    Prave špagety Carbonara jsou vždy bez smetany.... a navic se používá z vejce pouze žloutek! Nenazyvala bych tedy tyto špagety Carbonara.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    22. 5. 2008 14:03

    Co to je Carbonara? Asi hotová omáčka.Karbonáři byli na poč. 19.stol. It. revolucionáři,ukrývající se m.j. mezi uhlíři. Ti už tehdy věděli že"bez špeku nejsu vykony"(volně Nohavica) a měli ho pro všecky připadky. Do uvařených těstovin hrkli vyškvařený špek, ťukli celá vejce, zamíchali a basta.Proč dále vylepšovat prověřený (v tomtopřípadě stoletími) recept? Myslím, že po "Aglio e olio" je to 2.geniální Pasta. V jednoduchosti je síla!

  • lucka
    lucka |

    28. 7. 2007 15:57

    Bylo to dobre, vejce sem dala 3, slaniny jen 20deka ale bohuzel jsem nemela petrzelku, jen malinko bazalky. A pridala bych vice syra. Ale jinak moc dobre :-)

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    3. 5. 2007 17:04

    Carbonara je italská smetanová omáčka se sýrem na špagety-toto je asi hotový výrobek-polotovar.

  • Joplé
    Joplé |

    3. 5. 2007 15:55

    A ta Carbonara to nevím co je?