Špagety aglio olio s citronovou kůrou a tuňákem

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g špagety dají se použít i jiné těstoviny
    • 1
      ks citron z něj nastrouháme kůru
    • 7
      stroužek česnek záleží na velikosti čeneku
    • 2
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě kousky-ne drcený
    • 2
      ks feferonka 2 maličké feferonky nebo 1 větší
    • 0,7
      dl olivový olej
    • 1,5
      lžíce olej na vaření špaget
    • 2
      špetka sůl na vaření špaget
    • strouhaný parmazán na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit špagety - nezapomeneme přidat olej a sůl.
2
Mezitím si oloupeme česnek a jednotlivé stroužky nakrájíme na tenké plátky. Nakrájíme na plátky feferonky. Nastrouháme citronovou kůru.
3
Na malé pánvičce si zahřejeme olivový olej a dáme smažit česnek společně s feferonkou, dokud česnek nezačne zlátnout. Potom pánev odstavíme a do teplého oleje dáme citronovou kůru. Necháme chvilku stát.
4
Slijeme špagety. Smícháme se směsí z pánvičky a přidáme kousky tuňáka.
5
Vše promícháme a podáváme s nastrouhaným sýrem (dá se použít i jiný sýr, který má sladší chuť).
6
Dobrou chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.