Autor:

Sojové maso na vodce se zeleninou

Střední
Ingredience
Sojové maso  
Pepř mletý  
Sůl  
Grilovací koření  
Masox  
Česnek  
Brambory  
Jarní cibulka  
Mražená zelenina  
Voda  
Vodka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Sójové

Sojové maso uvaříme klasickým způsobem v masovém bujónu. Vaříme min. 20 minut na velmi mírném ohni. Vedle si připravíme 2-3 uvařené střední brambory. Maso vyjmeme z bujónu, bujón však nevylévat, je nutný pro podlévání. Na pánev si nalijeme asi 1/2 dcl čisté vodky. Na vodce osmahneme maso, zaprášíme grilovacím kořením (na tom rozhodně nešetříme), přihodíme jarní cibulku a mraženou zeleninovou směs dle vlastní chuti, 4-5 stroužků česneku (popřípadě rozkrájený větší medvědí česnek) a dusíme, dokud mražená zelenina nerozmrzne. Fajnšmekři mohou pro zjemnění chuti přidat máslo nebo smetanu. Jídlo ještě před podáváním smícháme s 1-2 velkými kostkami taveného sýra a posypeme eidamem.

Recept je výborný zejména proto, že poskytuje kuchaři naprostou volnost. Stačí zachovat základní recept do kroku, kdy se osmahnuté sojové maso smíchá s brambory a co přidáte dál, je čistě jen na vás. Stejně totiž, jako je dobré sojové maso se zeleninovou směsí, je dobré i se smetanou,sýrem a špenátem, dochucené jen česnekem a pepřem. A stejně tak je dobré, když k zeleninové směsi přidáte rajčatové pyré, pak se dávají brambory jako příloha. Pro masožravce se dá přidat i například klobása.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Sushi umaraki (California Roll) Japonské sushi krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Sojové maso na vodce se zeleninou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web