Sojové "maso" na špenátu a česneku s hráškovým bramborem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
2
porce
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček sojové maso ideálně kostky nebo nudličky Bonavita
    • 6
      ks listový špenát používám mražený porcovaný
    • 3
      stroužek česnek
    • 6
      ks brambory střední velikost
    • 4
      lžíce hrášek používám mražený nebo čerstvý
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nakrájíme na kostky nebo na čtvrtinky, kdo jak chce, osolíme a dáme vařit cca 20 minut. Dáme vařit sojové kostky/nudličky dle návodu, cca 13 minut, přidáme trochu soli a buď nějaké koření dle chuti nebo bujon.
2
Zatímco se nám vše vaří, rozmrazíme špenát i hrášek, jsou-li zmražené. Nakrájíme stroužky česneku na plátky či najemno dle chuti.
3
Až je sojové "maso" uvařené, slejeme jej a dáme naprudko orestovat na olej, který jsme si rozpálili na pánvi. Po zhnědnutí přidáme česnek, špenát, přidáme 1-2 lžíce másla, ztlumíme teplotu a prohříváme. Dle chuti dosolíme, dopepříme a můžeme pro vůni přidat i bazalku.
4
Mezitím se nám uvařily brambory, ty slejeme, přidáme lžíci másla, můžeme i petrželku či pažitku a rozšťoucháme. Poté vmícháme hrášek a je hotovo. =)
5
Přeji dobrou chuť! :o)
6
Pozor, sojové kousky chladnou rychleji než maso, proto se servírováním moc nečekáme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.