Autor:

Sójové maso na kari

Střední
Ingredience
Sojové maso
1 krabice Pekingského
1 balení
Sojová omáčka 1 lžíce
Pórek
Větší
1 ks
Žampiony 150 g
Smetana 2 dl
Paprika 1 ks
Bílé víno 1 dl
Cukr
Solamyl (bramborový škrob)  lžička
Kari 1 lžička
Zálivka
Voda 2 dl
Bílé víno 1 dl
Cukr 3 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Sójové maso uvařte ve vodě se solí a lžící sojové omáčky. Maso vyndejte a vymačkejte. Vychladlé maso smíchejte se Solamylem a na oleji opečte. Ke konci přidejte žampiony, pórek, papriku a opečte. Přidejte kari, zalijte smetanou a zálivkou a ještě chvíli poduste. Podávejte s rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 4x)
Rostbíf s bylinkovými bramborami Lehké večeře s vůní podzimu Články z

Komentáře k receptu: Sójové maso na kari

Komentáře

  1. Zora Manasová   14.06.2008 | 15:49 | reagovat | závadný

    Zabudla som na dôležitú vec - vody na varenie na 1 balenie sójového mäsa je asi 1, 3 litra.

  2. Zora Manasová   14.06.2008 | 15:45 | reagovat | závadný

    Sójové mäso je možné robiť podľa väčšiny receptov na mäso, rybu či hydinu. Len ho treba najprv uvariť vo vode s bujónom podľa chute (kurací, hovädzí) s pridaním korenín, ktoré sú v recepte. Ja používam teraz zeleninový (alebo hubový, ak robím recept s hubam) bujón, lebo sa teraz stravuje podľa Lenky Kořínkovej (chudnem a úspešne). Treba variť minimálne 30 minút, lepšie je aj trochu dlhšie, odkryté. Po uvarení scediť (tekutinu nepoužívať!), vymačkať a ďalej pracovať ako s mäsom. Voľakedy som ho varila len vo vode a nie je to ono. Výsledok prvého pokusu som vyhodila. Neskôr som si kúpila kuchárku s receptami šéfkuchára z reštaurácie firmy Bonavita (výrobca najlepšieho sójového mäsa, aspoň podľa mojich skúseností) a už to chce len prax a trochu odvahy. Dobrú chuť.

  3. Lucka H.   31.10.2007 | 9:57 | reagovat | závadný

    Recept vypadá zajímavě, tak ho jdu zkusit, díky za tip. Sójový máme moc rádi, takže přivítám další nápady :-) Díky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web