Sójové karbanátky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • strouhanka
    • olej
    • 0,5
      kg sojové boby 1/2 kg
    • mražená zelenina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sójové boby necháme přes noc namočené ve vodě. Ve stejné vodě je druhý den uvaříme do měkka. Měkké je scedíme a umeleme na masovém strojku společně s mraženou zeleninou. Do této směsi přidáme vejce, sůl, pepř a trochu strouhanky. Musí vzniknou kompaktní hmota, ze které vytváříme karbenátky, které ještě obalíme ve strouhance. Opékáme zvolna na rozpáleném oleji po obou stranách.
2
Přílohou jsou buď brambory nebo zeleninový salát. Mohou se jíst i studené.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • aliena
    aliena |

    26. 7. 2011 16:09

    Ahoj, skvělej recept! Dala jsem jen 250 g sojových bobů, a po uvaření rozmixovala. Zeleninu jsme nedávala, jen 3 na kolečka nakrájené pikantní papričky (beraní rohy) různých barev - je to velmi estetické . Přidala jsem maďarské koření - ostré, majoránku, sladkou papriku a hodně česneku. Ke karbenátkům je dobrá cibule a hořčice.

  • Magda
    Magda |

    29. 9. 2006 10:54

    Kdo by chtěl dietnější variantu, tak může rozetřít připravenou hmotu na vymaštěny a vysypaný pekáček a zapéct v troubě a pak krájet (šetří to nejen kalorie ale i čas při stání u pánve).

  • Jana
    Jana |

    29. 9. 2006 09:32

    Tenhle recept znám,dříve jsem je dělala poměrně často,jsou dobré i bez zeleniny,tu jsem dávala čerstvou jako přílohu.Ještě jsem přidávala majoránku a trochu česneku.Zkuste,budete příjemně překvapeni.