Autor:

Sojové bábovičky s jablkovou omáčkou

Střední
Ingredience
Vařené brambory
Ve slupce oloupané
40 g
Sojová mouka 50 g
Med 40 g
Vejce 3 ks
Jablka 50 g
Máslo 40 g
Mák 20 g
Cukr krupice 40 g
Citronová šťáva  
Jablečná omáčka
Jablečný džus 400 ml
Bílé víno 100 ml
Cukr krupice 50 g
Hřebíček 4 ks
Skořice 1 ks
Zakysaná smetana 80 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké, Z luštěnin

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jablka bez slupky nakrájená na malé kostičky, žloutky, máslo, mouku, med, mák, šťávu z citrónu a nakonec sníh z bílků. Zapékací formičky vymažeme máslem a vysypeme krupicovým cukrem (Lze použít i formu na muffiny). Naplníme těstem do tří čtvrtin a pečeme asi 12 minut na 190 °C.

Omáčka: Cukr zkaramelizujeme, tj. rozpustíme v kastrůlku, zalijeme vínem a džusem, přidáme koření a vyvaříme na čtvrtinu. Hotové a vychladlé bábovičky podáváme se lžičkou zakysané smetany, přelité jablkovou redukcí.

zdroj: kluci v akci

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Sojové bábovičky s jablkovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web