Autor:

Sojanézový salát

Střední
Ingredience
Vejce  
Sůl  
Pepř mletý  
Těstoviny
nejlépe barevné (jinak množství podle potřeby)
 
Sojanéza
(seženete ve zdravé výživě)
 
Paprika
(nejlépe od každé barvy trošku)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Těstoviny a vajíčka uvaříme a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme papriky na kostičky (já dávam jen papriky, ale můžete přidat cokoliv podle chuti - kukuřici, žampiony, rajčata...). Vajíčka nakrájíme též na kostičky a zamícháme s paprikami a těstovinami. Přidáme sojanézu a promícháme - opatrně, aby se vajíčka moc nerozpadla. Osolíme, opepříme a je hotovo.

Nejlepší je vychlazený třeba s celozrnou houskou. Jinak množství všeho podle uvážení. Já dávám půl sáčku těstovin na dvě papriky, dvě vajíčka a jeden kelímek sojanézy. Je to opravdová mňamka a mnohem zdravejší než s obyčejnou majonézou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Sojanézový salát

Komentáře

  1. Ivushka   09.04.2008 | 20:16 | reagovat | závadný

    Co se týče pojmu zdravý - nezdravý, základem toho receptu jsou vlastně jen těstoviny a sojanéza. Dál záleží na každém, co zdravého nebo nezdravého do něj přidá. Tenhle recept jsem dostala od kamarádky už takhle a moc mi chutná, tak si ho dělám i s vejci, jinak záleží opravdu na každém. :o)

  2. Iljuša   09.04.2008 | 16:36 | reagovat | závadný

    Docela jsem se pobavila u tohoto receptu. Nevím (stejně jako p. Eva) proč je do salátu dávána sojanéza, když jsou v něm vejce. Kdyby měl někdo problém s cholesterolem, dal by si do salátu jen vařené bílky, kdyby si hlídal kalorie, stále by používal jen vařené bílky. PROČ tedy dělat zdravě nezdravý salát. Nemám nic proti sojanéze, velmi ji doporučuji, ale ta poslední věta, že je salát zdravější než s majonézou, to je :-)). Když už, použila bych zakysaný krém Rama (z rostl. tukem), málo kalorický, výživově vhodný, chuťově výborný. Ještě bych odporučila těstoviny Panzani Express - mají nízký glykemický index :-)

  3. Eva   08.04.2008 | 15:50 | reagovat | závadný

    dobrý den, mohu se zeptat, v čem je sojanéza zdravější než majonéza? opravdu s tím nemám zkušenost, myslela jsem si ,že jsou vlastně jen nahrazena vejce - ale pokud je stejně dáte do salátu...

  4. Lenka   08.04.2008 | 12:38 | reagovat | závadný

    Dlouho jsem měla k sojanéze nedůvěru (že nebude k jídlu) Pak jsem se osmělila a byla celkem mile překvapena. Ještě víc mi chutná sójová tatarka.Takže: proč ne!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web