Autor:

Šnek zahradní a jeho úprava

Snadné
Ingredience
Zahradní šneci  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Šneky očistíme a opláchneme ve studené vodě. Dáme vařit dostatečné množství vody, a do vařící se naházíme šneky. Vaříme 10 min. Potom vyjmeme cedníkem, a ochladíme pod tekoucí vodou. Jehlicí vyndáme tělíčka z ulit, a černé kousky na hřbetu (ty černé zakroucené ocásky) odřízneme (jsou to vnitřnosti). Dáme do soli a velmi pečlivě vymneme. Když jsou zbavena slizu, dáme tělíčka do sáčku a do mrazničky. Po nasbírání dostatečného množství (na jednu porci je zapotřebí cca 24 ks), se dáme do toho. Po rozmrazení postupujeme podle jednoho z receptů na těchto stránkách.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 1x)
Králičí vývar s quinoou Porcování králíka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Šnek zahradní a jeho úprava

Komentáře

  1. roman   16.12.2014 | 16:22 | reagovat | závadný

    dobrý den, na cca 50 šneků potřebujete
    Bíle vino 1-2L
    Porek 2 ks
    šalotku 3ks
    pepř
    sůl
    máslo 200g

    postup: Na másle (nejlépe přepuštěné) orestujete na jemno nakrájený porek, šalotku.poté přihodíte šneky (upravené viz. recept nahoře) a zalijete vínem...dusíte cca 2-4h podle druhů šneků...poté sundáte poklici a všechnu přebytečnou tekutinu svaříte i se šneky...hotovo, v průběhu ochutnávejte maso ...když je měkke je hotovo...dobrou chut ;-)

      1. ryskuj   19.12.2015 | 20:41 | reagovat | závadný

        A víte že vepř také sežere své exkremety? Nebo se v nich dokonce válí.
        V tom případě by jste nesměly jíst nic :-*

  2. Anonym   12.03.2007 | 15:29 | reagovat | závadný

    aha tak ty ze zahrádky sbírat nebudu protože se mi teď narodilo asi 50 miminek šneka Oblovky - velkej tropickej šnek tak bych ten recept zkusila ale je tu jen tenhle s úpravou co s nim pak dál nevim..

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web