Sněhový koláč II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
60 minut
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce
    • 180
      g cukr
    • 180
      g máslo
    • 180
      g čokoláda
    • 180
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do sněhu a přidat mouku.
2
Plech vymazat a vysypat. Péct asi 35 minut.
3
Hotový sypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    9. 2. 2007 21:28

    Pane Tomáši, při vaření mi dost často zůstavají bílky.Mám dost receptů kde jdou jenom žloutky (např. různé marinády na maso). Bílky nevyhazuji a uchovávám je ve skleničce - v lednici. Když se mi nahromadí dost bílků, tak potom peču takové koláče, kde je potřeba větší množství bílků. Proto doporučuji péct sněhový koláč tehdy, když vám zbydou bílky z nějaké marinády - např. do číny se dávají jenom žloutky.

  • Tomáš Nevěřící
    Tomáš Nevěřící |

    6. 2. 2007 18:53

    Ha a co se žloutky, chtělo by to se zamyslet, je mnoho možností