Autor:

Šnečí tajemství

40 minut PT0H40M
Obtížné
Porce: 2
Ingredience
Zahradní šneci
vařené maso
 
Celer
bulva-očištěná a nakrájená na malé kousky
1 ks
Cibule
střední-nakrájená na jemno
1 ks
Vývar 300 ml
Máslo 100 g
Smetana 300 ml
Muškátový květ  
Hladká mouka
nebo strouhanka
 
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Ostatní

Na másle zpěníme cibulku, přidáme celer, sůl, pepř, muškátový květ, lehce opečeme, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Přidáme smetanu, svaříme, rozmixujeme a necháme vychladnout. Vzniklé pyré plníme do formiček a vždy do každé zamáčkneme jednoho šneka. Takto připravené dáme do mrazničky a necháme zmrznout. Potom vyndáme šneky z formiček a obalíme v trojobalu. Smažíme pozvolna, tak aby se šnek dostatečně prohřál. Podáváme s míchaným salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Ořechové tyčinky s ledovou polevou Tip na nedělní oběd - kuře s mandlovou nádivkou a ořechové tyčinky Články z

Komentáře k receptu: Šnečí tajemství

Komentáře

  1. ...   06.03.2011 | 21:51 | reagovat | závadný

    http://www.zdenekpohlreich.cz/kniha

  2. Klára K.   05.03.2011 | 12:47 | reagovat | závadný

    Tu ide presne o tie fotky, nie sú Vaše, ale ako autor tam figurujete, Keby ste boli ten recept vyskúšali a svoj výtvor ofotili, vtedy by to bolo to pravé orechové. takto je to ukradnuté.

    1. Katull   05.03.2011 | 15:31 | reagovat | závadný

      Neříkám že jsem udělala správnou věc!! Ale také jsem neudělala nic, co by bylo takhle přehaně kritické a aby se z toho dělalo kdo ví co že jsem ukradla!! Na netu jsem si pečlivě našla fotku toho jídla, kterou jsem sem pak vložila!! Myslím že to není žádný zločin, jsem dát fotku z internetu! Koneckonců je to pro Vás aby jste viděli, jak jídlo vypadá. . .

      1. Jarka o.   05.03.2011 | 17:53 | reagovat | závadný

        Pořád to nechápeš ;-) Když jídlo uvaříš a sama vyfotíš, jde o něco jiného než když bez vědomí autora použiješ jeho fotku jinde. To je jako by někdo napsal povídku a někdo jiný by ji jako svou vlastní otiskl. Princip je stejný 8-)

        1. Katull   05.03.2011 | 19:38 | reagovat | závadný

          Netvrdím že je to stejné, vím že jde o něco jiného. .. ale nepovažuji za zločin když použiju fotku z internetu a poupravím recept Svými slovy !! Tady je přes několik tisíc receptů a já vážně nevím co vymýšlet a čas na to bohužel nemám! Mám spoustu jiných zájmů a starostí v mém věku!! Pracne jsem si tu zpracovala Tiramissu a Tzatziki! Byly my smazány! Jako bohužel. . .

          1. pippiva   05.03.2011 | 20:03 | reagovat | závadný

            Pred zadanim noveho receptu muzete pouzit pokrocileho vyhledavani(dejte si vyhledat ingredience)a tak prijdete na to,jestli tu uz dany recept je a tudiz nebudete zbytecne ztracet cas,kdyz mate spoustu jinych zajmu a starosti ve Vasem veku...

            1. hana   05.03.2011 | 21:16 | reagovat | závadný

              no nevim, ale paní to píše skoro jako by to byla její povinnost sem něco přidávat.. vždyť to má být pro radost a ne pro starost.. tak pokud máte plno jiných zájmů věnujte se jim:) a to nemyslím zle, ale jak říká babička: " každý svého času pánem a štěstí strůjcem" :)

            2. Katull   06.03.2011 | 10:15 | reagovat | závadný

              Slečna Hanko, SLEČNA !! :-D ano ej to mojí povinností sem přidávat dobré recepty, když jsme se sem zaregistrovala !! A zaregistrovala jsem se sem pro to, abych získala nějakou inspiraci a protože mě vařit Svým způsobem baví a vymýšlení nových receptů a přidávání sem mě také baví a ještě více mě baví experimentovat v kuchyni !! Tohle beru jak jedno z těch ,,poslednějších" míst v mém žebříčku, ale i já to rozhodně nemyslím zle !! :-)

            3. hana   06.03.2011 | 14:13 | reagovat | závadný

              Omlouvám se, slečno. myslím, že podmínkou zaregistrování na tento server není povinné přidávání receptů.. ale dělejte jak myslíte, jen se pak nedivte určité kritice. ale když Vás to baví..

            4. Katull   06.03.2011 | 17:53 | reagovat | závadný

              Jo baví. . . ;-)

  3. Jarka O.   28.02.2011 | 19:26 | reagovat | závadný

    A co ty fotky? To by asi nemělo být, okopírované fotky...máš to u většiny svých receptů =-O :-S

    1. Katull   04.03.2011 | 20:59 | reagovat | závadný

      U většiny? U většiny ne !! A navíc je to schválené. . .fotka nemusí být přesně ode mne! Stačí když seženu jinde obrázek na kterém bude vyfocené tohle jídlo! Aspoň to vypadá lákavěji. . .

      1. Jarka O.   04.03.2011 | 21:35 | reagovat | závadný

        Tak v tom případě je moc zajímavé, že web, který se TAK stará o autorská práva, že nedovolí nikomu uvádět jeho recepty jinde, není stejně důsledný i v opačném případě. Ty fotky jsou kradené, protože na fotky se vztahuje autorské právo :-X :-X Počkám si na oficiální vyjádření...

        1. Katull   05.03.2011 | 11:55 | reagovat | závadný

          Myslím si že není špatné jsem napsat recept podle pana Pohleriecha. . .viděla jsem tu jiné recepty podle různých známých osobností!! A kradené rozhodně nejsou. . .je rozdíl mezi kradením a použitím !! Nevím co je horší na tomto webu! Jestli závist, nebo nějaké nepotřebné a nesmyslné autorské právo !!

          1. hana   05.03.2011 | 13:48 | reagovat | závadný

            no nevím, zda je autorské právo až tak nesmyslné.. abyste se nedivila, až bude na soudě žaloba.. přece jen, jak jde o peníze.. v tomto případě to asi nikdo řešit nebude, ale podle autorského zákona je šíření bez svolení autora nezákonné, tak ať se třeba vážně nedivíte..:)

            1. Katull   05.03.2011 | 15:29 | reagovat | závadný

              To je toho, že jsem si okopírovala fotku !! A hnedka by jste mě hnali k soudu? Pardon, ale to mi přijde docela dost přehnané. . .

            2. Jarka O.   05.03.2011 | 17:49 | reagovat | závadný

              AfroditkQo, tebe ne, ale majitelé webu by mohli mít potíže, protože odpovídají za obsah. Já si počkám, až se k tomu vyjádří paní Trpkošová nebo někdo z vedení.
              Jinak opravdu není dovoleno cokoliv kamkoliv přetahovat bez vědoví autora, to si nevymýšlíme.

            3. hana   05.03.2011 | 21:09 | reagovat | závadný

              přesně tak.. rozhodně Vás nechceme hnát k soudu, pouze konstatuji, že autorovi fotek by se to šírení jeho "díla" líbit nemuselo a ze zákona by měl právo na nějaké odškodnění.. asi, snad to nikdo nebude hnát tak do krajnosti, ale prostě je to tak

  4. Adriana   28.02.2011 | 15:57 | reagovat | závadný

    OMG! Šnečí maso? To nevim, to bych asi nejedla! Ale třeba mě to může překvapit. . .kdyby mi nikdo neřekl že je to šnek a chutnalo mi to, tak nebudu vůbec polemizovat! Zdání klame. ..ale vypadá to dost fenomenálně! 8-)

    1. Katull   28.02.2011 | 17:21 | reagovat | závadný

      Po pravdě řečeno, tohle jsem sem dala jako experiment a něco originálního, prootže tady je tolik jídel, že už nevím co vymyslet! Já si pod šnečím masem také představím :-$ ale co ty víš. . .je to recept podle Zdeńka Pohleriecha, má to být specialitka tak snad to zase tak špatné není! ;-)

      1. pippiva   01.03.2011 | 10:19 | reagovat | závadný

        A kdyz uz je to podle vas originalni,tak by jste to mohla i vyzkouset uvarit a dat sve vlastni foto....To by bylo originalnejsi :-\

        1. Katull   04.03.2011 | 20:57 | reagovat | závadný

          Skvělý nápad !! Třeba na to časem také dojde. . .

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web