Šnečí bábovka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: bramborka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citronová kůra
    • 100
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      kostka droždí
    • 250
      ml mléko
    • 1
      ks vejce
    • 120
      g hera
  • Náplň
    • 180
      g mák mletý
    • 250
      ml mléko
    • 120
      g cukr
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce skořice
    • 1
      ks čokoláda žebro
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vlažném mléce rozmícháme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobíme droždí. V teple necháme vzejít kvásek. Mouku, cukr, sůl, kůru a vejce dáme do mísy, vlijeme vzešlý kvásek, přidáme rozehřáté, vychladlé máslo a vypracujeme husté, hladké těsto, které se nelepí na vařečku. Necháme vykynout.
2
Mezitím si svaříme mletý mák s mlékem, přidáme ostatní přísady na náplň a necháme zchladit. Vykynuté těsto zformujeme na plát, pokryjeme hustě náplní, svineme jako na závin, vložíme do vymazané větší formy a ještě chvíli necháme kynout a pak upečeme. Hotové pouze pocukrujeme.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    10. 11. 2006 07:36

    Pro Anonyma: Asi si pletete klasickou kynutou bábovku s mákem, což je tento recept, s běžným makovcem upečeným v jakékoliv formě. Makovec se zamíchá a nalije, to je fakt. A dává se do něj mák pouze umletý, nikoliv vařený.Obojí je ale mňamka.l

  • Zuzka
    Zuzka |

    8. 11. 2006 09:10

    Milý Anonyme, maková bábovka se nemíchá a nelije. Těsto musí vykynout a pak se na něj nanese mák, stejně jako v tomto receptu a pak se vloží do formy!

  • Anonym
    Anonym |

    7. 11. 2006 20:40

    Klasická,maková se zamíchá a nalije.A tady čtu že těsto kyne.

  • Zuzka
    Zuzka |

    7. 11. 2006 15:14

    To je klasická maková bábovka! Ale výborná.