Autor:

Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904

Obtížné
Ingredience
Zahradní šneci
4 x 24 uvařených a upravených
 
Ulity
4 x 24 vyvařených a vyčištěných
 
Máslo
1/4 (250 g)
 
Sezamová pasta
V tubě
 
Citronová kůra
Strouhaná z 1 citronu
 
Vejce
Celé syrové
1 ks
Strouhanka
Hrníček
2 dl
Smetana 6 lžíce
Citronová šťáva 1 lžíce
Na ozdobu
Kapie
Konzervovaná řezaná na proužky
 
Sardelová očka  
Vařená vejce
Na tvrdo
1 ks
Nakládané okurky 4 ks
Želatina plátková 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na pevnější hmotu, chuť můžeme upravit citronovou šťávou. Směsí plníme ulity a tyto zapečeme v troubě zprudka při 250 °C do růžova cca 10-15 min.

Dopředu si připravíme obložený talíř, obložíme plátkem vařeného vejce, sardelovým očkem, a okurkou. Zalejeme želatinou uvařenou podle návodu na balíčku, a dáme ztuhnout do chladničky. Zapečené hlemýždí ulity dáme na talíř k obloze a podáváme s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2-
3.67 3 5 1
Jarní závitky na špenátě Ingredience s nádechem jara Články z

Komentáře k receptu: Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904

Komentáře

  1. Radek   08.05.2013 | 20:45 | reagovat |

    Neměl jsem smetanu, tak jsem dal mléko a jsou výborní!!! Jen to dobývání z ulity, ale palička na maso to jistí :-)) :-D

  2. pavel   04.06.2011 | 20:07 | reagovat |

    od mé babičky která bydlela ve francii vím že se mají nechat 2 dny zavřené bez potravy aby se vyčistili

  3. ladislava staffenová   03.05.2010 | 19:46 | reagovat |

    Měla jsem je jen polité máslíčkem a byla to mana nebeská

  4. ladislava staffenová   03.05.2010 | 19:45 | reagovat |

    Já je jedla poporvé na kamáradčině oslavě, i mi řekla, jak je dělala, v podstatě, jak popisuje Danielka - je to nezvyklé, ale dobré

  5. Daniella O.   03.05.2010 | 19:34 | reagovat |

    Honzo, sama jsem je nikdy nedelala, pouze jsem koukala kucharum pod ruce. Nejdrive sneky hodili do horke vody, az vyplavali z ulit, vyjmuli je a vykuchali. Ulity se jeste nechavaly vyvarit a je nutne je poradne vycistit. Potom se uvareni a vykuchani sneci nacpou zpatky do ulit a nejlepsi jsou, kdyz se zaliji rozpustenym bylinkovym maslem s trochou cesneku, cerstva bagetka a je to delikatesa. V restauracich jsou dost drazi, protoze priprava zabere dost casu a kuchani je piplacka. Vysledek ale stoji za to :) Na zaver je jeste chvilku dopekali v troube. Kdo to nikdy nevyzkousel, nemel by rikat FUJ!

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web