Autor:

Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky

35 minut PT0H35M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Cukr krupice 70 g
Polohrubá mouka 140 g
Mléko 500 ml
Vejce
(žloutky a bílky zvlášť)
8 ks
Vanilkový cukr  
Máslo
(na smažení)
 
Na dokončení
Čokoláda na vaření
(rozpuštěná)
 
Šlehačka
(nebo sníh z bílků)
 
Mleté vlašské ořechy  
Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Z mléka, mouky, cukru a žloutků umíchejte hladkou hmotu. Opatrně zapracujte tuhý sníh z bílků. Na pánvi lehce potřené máslem postupně smažte palačinky, ale jen z jedné strany. Opečenou stranou položte na talíř, svrchu posypte vanilkovým cukrem a postup opakujte, až spotřebujete všechno těsto. Na poslední vrstvu nalijte rozpuštěnou čokoládu, ozdobte šlehačkou nebo sněhem z bílků a sekanými oříšky.


Recept z knížky Václava Malovického Švejkova cestopisná kuchařka

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Křupavý pohár s jogurtem Ideální letní snídaně: Cereálie s čerstvým ovocem Články z

Komentáře k receptu: Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web