Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky

Hodnocení:

Moje:

35 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 70
      g cukr krupice
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 500
      ml mléko
    • 8
      ks vejce (žloutky a bílky zvlášť)
    • vanilkový cukr
    • máslo (na smažení)
  • Na dokončení
    • čokoláda na vaření (rozpuštěná)
    • šlehačka (nebo sníh z bílků)
    • mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mléka, mouky, cukru a žloutků umíchejte hladkou hmotu. Opatrně zapracujte tuhý sníh z bílků. Na pánvi lehce potřené máslem postupně smažte palačinky, ale jen z jedné strany. Opečenou stranou položte na talíř, svrchu posypte vanilkovým cukrem a postup opakujte, až spotřebujete všechno těsto. Na poslední vrstvu nalijte rozpuštěnou čokoládu, ozdobte šlehačkou nebo sněhem z bílků a sekanými oříšky.
2
----
3
//Recept z knížky Václava Malovického Švejkova cestopisná kuchařka//
Zařazení: Moučníky Dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.