Autor:

Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky

35 minut PT0H35M
Snadné
Porce: 6
Ingredience
Cukr krupice 70 g
Polohrubá mouka 140 g
Mléko 500 ml
Vejce
(žloutky a bílky zvlášť)
8 ks
Vanilkový cukr  
Máslo
(na smažení)
 
Na dokončení
Čokoláda na vaření
(rozpuštěná)
 
Šlehačka
(nebo sníh z bílků)
 
Mleté vlašské ořechy  
Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dezerty

Z mléka, mouky, cukru a žloutků umíchejte hladkou hmotu. Opatrně zapracujte tuhý sníh z bílků. Na pánvi lehce potřené máslem postupně smažte palačinky, ale jen z jedné strany. Opečenou stranou položte na talíř, svrchu posypte vanilkovým cukrem a postup opakujte, až spotřebujete všechno těsto. Na poslední vrstvu nalijte rozpuštěnou čokoládu, ozdobte šlehačkou nebo sněhem z bílků a sekanými oříšky.


Recept z knížky Václava Malovického Švejkova cestopisná kuchařka

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web