Autor:

Smutná makrela

Snadné
Ingredience
Makrela 4 ks
Máslo 125 g
Citronová šťáva 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Petržel  
Strouhanka  
Brambory
Teplé - nerozvařené / Nakrájené na kolečka
600 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Makrely nakrájíme jako kotletky a poskládáme spolu s brambory do vymazaných hliněných misek nebo pekáčku. Máslo rozehřejeme, osmažíme na něm 10 vteřin česnek, sundáme z plotny, zalejeme hned citronovou šťávou, přidáme sůl, pepř, nakrájenou petrželku.

Zalejeme tím ryby, zasypeme trochou strouhanky a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-200 °C zhruba 20 minut. Podáváme se salátem z Horního pramene - recept přidávám zde.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Smutná makrela

Komentáře

  1. Jana Čejková   13.07.2008 | 12:56 | reagovat |

    Perfektní :-) Dnes jsme měli k obědu a všichni, včetně naší tříleté dcerky, jsme si moc pochutnali. Určitě budeme dělat častěji.

  2. olga lisáková   13.02.2007 | 12:56 | reagovat |

    SKVĚLÉ!!! Moc jsem si pochutnala. Ryby jsem nikdy moc nedělala a tenhle recept je výborný. Na dotaz Jany H: nejsem autorka, ale myslím, že to mají být podkovy z celé ryby. Já použila filety a nakrájela jsem je na větší kousky a vyšlo to. Díky za recept, zařazuji do repertoáru.

  3. Lucie   04.02.2007 | 17:19 | reagovat |

    to je fakt,už sem dlouho nedělala rybu.navrch na strouhanku dávám nastrouhaný křen a kolečka cibule.luxus

  4. Anonym   01.02.2007 | 17:29 | reagovat |

    Jani, mela jsem na mysli podkovy:-)) Jo, ta cestina...

  5. Lenka Kristová   01.02.2007 | 13:39 | reagovat |

    Skvělé jídlo, dělala jsem z jiných ryb, musím zkusit makrelu. Jinak Airan moc mě pobavil váš dialog s manželem, smála jsem se nahlas.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web