Smradíci

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
20 minut
4
porce
neuvedeno
autor: hykam

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • 2
      ks romadůr
    • 5
      ks cibule 4-5
    • česnek hlavička
    • slanina nebo nějaký voňavý salám
    • olej
    • koření dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, dáme do pekáčku, polijeme asi 1 dl oleje, okořeníme (sůl, pepř, grilovací koření, gyros, kari, aj.) a pořádně promícháme. Vložíme do trouby asi na 200 °C. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, česnek na plátky, slaninu na kolečka a vše podusíme na pánvičce.
2
Brambory asi po 3/4 hod. přikryjeme pokličkou na 15 minut. Potom brambory vyjmeme z trouby a na vrch rozprostřeme podušenou směs, kterou potom ještě poklademe na plátky pokrájeným Romadůrem a dáme na 15-20 min. zapéct pod gril. Od této chvíle již musíme větrat, ale stojí to za to. Nejlépe chutná za tepla.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Irena Bernatová
    Irena Bernatová |

    27. 9. 2007 12:05

    Vyzkoušela jsem, bylo to opravdu super. Koření jsem použila na americké brambory, oleje jsem dala méně a jako přílohu přidala zelený salát s kefírem. Ješě by to bývalo chtělo posypat čerstvou petrželkou, ale nechtělo se mně vyběhnout na zahrádku, protože pršelo. Určitě budu smradíky dělat znova, jen si den předem uvařím navíc brambory, ty osmažím ve friťáku a tím ušetřím asi tak hodinku. Dávám 1.

  • Martin
    Martin |

    21. 9. 2007 22:43

    jo jo přesně tak

  • Gábina
    Gábina |

    21. 9. 2007 22:20

    opravdu to zní lákavě určitě vyzkouším mňam

  • Katka Maršálková
    Katka Maršálková |

    21. 9. 2007 14:21

    ty brambory na osminky, tím je myšleno jako na měsíčky? Jako americké brambory?

  • Martin
    Martin |

    20. 9. 2007 23:49

    Oprava: slaninu na kostičky

  • Marie
    Marie |

    20. 9. 2007 11:38

    Zni to lakave