Šmorna z vajec

30 minut PT0H30M
Střední
Ingredience
Mléko 1/4 l
Sůl  
Vejce 5 ks
Hladká mouka
dle potřeby
 
Máslo  
Moučkový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Mléko, sůl, vejce a hladkou mouku smícháme - těsto je podobné palačinkovému a vlijeme ho do kastrolu na rozpálené máslo.
Necháme chvilku opékat, pak roztrháme a opékáme ze všech stran. Kousky my měly být i uvnitř propečené a měly by mít místy zlatavé kůrčičky.
Na talíři posypeme práškovým cukrem a podáváme s kompotem.
Měl by se dodržet počet vajec na toto množství mléka, protože díky vejcím se bude těsto po upečení jakoby třást (trošku jako sulc), jinak by těsto bylo i po upečení mazlavé. Platí zde - čím víc vajec, tím lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Báječné recepty z hub Články z

Komentáře k receptu: Šmorna z vajec

Komentáře

  1. anonym   20.10.2005 | 13:23 | reagovat |

    Vcera jsem tuto dobrutku zrovna delala k veceri mam ten stejny recept akorat pouze se dvema vejci zloutky a bilky zvlast. Moc dobre.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web