Autor:

Smíchovský Maršflek

Střední
Ingredience
Těstoviny 400 g
Rostlinný olej
1-2
2 lžíce
Vepřové maso 500 g
Šunka 200 g
Houska 1 ks
Cibule 1 ks
Vejce 5 ks
Brambory
1-1,3
1 kg
Sádlo
20-30
30 g
Smetana na vaření
100-150
150 ml
Mléko 200 ml
Červená paprika
sladká
1 lžíce
Pálivá paprika 1/2 lžíce
Kmín 2 lžička
Pepř celý
mletý
 
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Nejdříve uvaříme těstoviny v osolené vodě. Můžeme je propláchnout vlažnou vodou. V míse je promíchame s 1-2 lžícemi rostlinného oleje a trochou soli. Necháme vychladnout. Cibuli nasekáme na drobno a nakrájenou housku namočíme do mléka. Mleté maso, vyždímanou housku, cibuli, 2 vejce, lžičku kmínu, pepř a mleté papriky, sůl dle potřeby zamísíme na hladkou kašovitou hmotu. Hluboký plech vymastíme sádlem a vykládáme ho plátky brambor asi 1 cm tlustými tak, aby nevznikaly velké mezery. Bramborovou vrstvu osolíme a okmínujeme. Pak rukou bereme kousky masité hmoty a rozmačkávame je na brambory tak, abychom masovou kaší zakryly všechny brambory. Podlijeme 1,5 dl vody a dáme péci do předem předehřáté trouby. Pečeme asi 30-35 minut.
Mezitím šunku nakrájíme na nudle a rozmícháme ji s těstovinami. 3 vejce vyšleháme se smetanou, trochou soli a pepře. Pak těstoviny rovnoměrně rozmístíme na vrch plechu a lžící rovnoměrně polijeme rozšlehanými vejci. Dáme zapéci ještě na 15-20 min., dokud povrch těstovin chytí zlatavou barvu. Troubu vypneme a necháme ještě 5 min. dojít.
Podáváme s okurkou, nebo zeleným salátem.

Název jídla je dle místa, kde jsem ho vytvořil.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pikantní pečený bůček Tip na víkend: Oblíbené vepřové maso Články z

Komentáře k receptu: Smíchovský Maršflek

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web