Smetanové rizoto

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: jboss

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      plátek kuřecí maso
    • rostlinný olej
    • 100
      g houby
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice
    • 1
      ks paprika nebo brokolice
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      dl mléko
    • 3
      ks rýže varné sáčky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme rýži podle počtu osob tak, aby nebyla úplně do měkká a necháme vychladnout. Kuřecí maso promícháme s olejem, solí, pepřem a bazalkou a zpudka osmahneme na wok pánvi. Přidáme na jemné plátky nasekané houby a na čverečky nasekanou papriku (volitelně). Dusíme/smažíme dokud houby nejsou měkké a neztratí objem. Přidáme brokolici, kukuřici a nahrubo nastouhanou mrkev a opět chvíli podusíme. Nakonec zalejeme smetanou a mlékem a dochutíme solí. Povaříme, dokud se chutě nespojí. Nakonec přidáme všechnu rýži a na mírném ohni důkladně promícháme, aby rýže nasákla chutí smetany.
Zařazení: Přílohy Těstoviny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Chef Hanz
    Chef Hanz |

    6. 12. 2013 15:39

    není potřeba houby ani převářet, stačí svařit vodu v rychlovarné konvici, houby dát do misky, zalít vodou nechat chívili odstát a potom dát do jídla i s "vývyrem" ;-)

  • Ladia
    Ladia |

    29. 7. 2011 15:29

    Zařazení receptu: Přílohy, Těstoviny :'(

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    9. 8. 2010 14:16

    Nejsem sice autor, ale docela často používám v receptech sušené houby a to tak, že je nejdříve v osolené vodě povařím. Tedy spíše je nechám přejít varem (hodně kypí), chvilinku povařím za stálého míchání a pak odstavené nechám chvilku ve vodě dojít.

  • Petra Dobešová
    Petra Dobešová |

    9. 8. 2010 13:54

    Začátečník :) můžu použít sušené houby?