Autor:

Smetanové řezy

Střední
Těsto
Hladká mouka 100 g
Solamyl (bramborový škrob) 50 g
Vejce 3 ks
Voda 3 lžíce
Moučkový cukr 150 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Prášek do pečiva
1 zarovnaná malá lžička
 
Náplň
Citronová šťáva 2 lžíce
Tvaroh 500 g
Moučkový cukr 150 g
Vanilkový cukr 1 balení
Citronová kůra  
Smetana ke šlehání 200 ml
Kompotované mandarinky
1 malá konzerva
 
Šťáva
z kompotu (z mandarinek)
50 ml
Želatina plátková 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

V míse vyšleháme do pěny vejce, cukr a vanilkový cukr a za postupného střídání přidáme mouku s práškem do pečiva a solamylem. Těsto vylijeme do plechu 30×40 cm vyloženého pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě 180 °C, cca 10-15 minut. Po upečení překlopíme na utěrku a po vychladnutí stáhneme pečící papír. Korpus svisle rozkrojíme a jeden díl položíme na podnos.

Na přípravu náplně namočíme želatinu do mandarinkové a citronové štávy asi na 10 minut. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru rozmícháme. Želatinu i s tekutinou na mírném ohni rozpustíme. Vmícháme asi 2 lžíce tvarohové hmoty a smícháme se zbylým tvarohem. Smetanu ušleháme dotuha a zapracujeme do tvarohu. Mandarinky nakrájíme na menší kousky a zlehka lžící vmícháme do naplně. Náplň dáme do lednice a za občasného zamíchání necháme vychladit asi 1 hodinu. Jakmile začne tuhnout, stejnoměrně ji natřeme na připraveny plát. Lehce přiložíme druhý plát a odložíme na 3-4 hod. do lednice.

Moučník nakrájíme na kostky a lehce posypeme práškovým cukrem.

Převzato z Receptáře Dr. Oetker.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Košíčky s malinovým krémem a malinami Úroda chutí a barev. Skvělé recepty z malin, rybízu, cuket i paprik. Články z

Komentáře k receptu: Smetanové řezy

Komentáře

  1. Olga Zehnalová   21.08.2009 | 18:40 | reagovat |

    Voda sa podľa mňa pridáva počas šľahania vajec s cukrom.

  2. Anna Čuprová   21.08.2009 | 16:14 | reagovat |

    Ty 3 lžíce horké vody přidáme před šleháním k vejcům a cukrům? Recept mne zaujal a chci ho zkusit.Dík za odpověď.

  3. Ladia -   21.08.2009 | 10:49 | reagovat |

    Balení obsahuje 6 plátků (celkem 10 g), čerpáno z balíčku želatiny v plátcích Dr. Oetker.

  4. katka k   21.08.2009 | 1:31 | reagovat |

    zajimalo by me kolik gramu je baleni jedne zelatiny v platcich. dekuji

  5. Olča   07.03.2007 | 13:01 | reagovat |

    Koukám, že je to recept z nového receptáře od Dr. Oetkera, taky mě zaujal a chystám se na to, že ho vyzkouším.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web