Smetanové kuře

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g kuřecí maso prsa
    • 500
      ml sladká smetana
    • 350
      g mražená zelenina se žampiony
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce bylinky italské
    • 1
      lžíce staročeské koření
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsíčka jemně nasolíme a vložíme na rozehřátý olej, aby se maso zatáhlo a udrželo křehkost. Potom přidáme bylinky a koření a dusíme do poloměkka. Až kuře změkne, přidáme zeleninu a jemně nasolíme, necháme dodusit.
2
Po změknutí zeleniny vyjmeme maso na talíř, smetanu zahustíme 2 lžičkami solamylu a vlijeme na zeleninu. Pokud pokrm dostatečně nezhoustne, přidáme ještě solamyl. Dochutíme, vložíme maso zpět.
3
Jako přílohu můžeme podávat rýži, brambor i těstoviny.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.