Autor:

Smetanové fazole

Střední
Ingredience
Fazole
velké barevné
500 ml
Cibule
velké
2 ks
Anglická slanina 50 g
Slanina 50 g
Papriková klobása
2-3 nožičky
3 ks
Rajčata 2 ks
Feferonka
nebo sušená pálivá paprika
1 ks
Pepř mletý 1 špetka
Kečup - jemný 3 lžíce
Česnek 4 stroužek
Smetana 1 kelímek
Hladká mouka
na zahuštění
 
Pažitka 1 lžíce
Masox 1 kostka

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Fazole si namočíme den předem a poté uvaříme do měkka se 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření.

Na hluboké pánvi nebo v kastrolu si osmahneme anglickou slaninu a normální slaninu, přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a restujeme dorůžova. Poté přidáme na kolečka nakrájené klobásy a chvíli restujeme. Dále přidáme na malé kousky nakrájená rajská jablíčka, přidáme scezené fazole, zalijeme vodou a přidáme masox, pepř, feferonku nebo papriku a kečup, osolíme. Dusíme cca 15 minut. Ke konci vaření přidáme utřený česnek. Poté přilejeme smetanu a zahustíme. Nakonec vsypeme nakrájenou pažitku.

Podáváme s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Smetanové fazole

Komentáře

  1. Anonym   19.06.2006 | 4:32 | reagovat | závadný

    Kamile, ja zkusila cesky rajsky protlak a dekuji poprve a naposledy, manzel usoudil, ze to jidlo bylo moc sladke a deti pokrm nejedli, protoze meli strach, ze je chci asi "otravit", protoze pro nas to bylo fakticky moc sladke a jeste cukr? Tak radejic opet se vratili po domacku vyrobenemu kecupu z vlastnich rajcatek. Ale i tim americkym, hlavne zn.Heinz, nepohrdnou. Takze, Ty nerad kecup a moje rodina nenavidi cesky rajsky protlak. Ale rajcata milujeme vsichni.

  2. Jana Kutačová   11.06.2006 | 19:26 | reagovat | závadný

    Vyzkoušela jsem a moc mi to chutnalo.Jen jsem vynechala rajčata a kečup nahradila rajským protlakem.Moc dobré.:o)

  3. Kamil Krybus   09.06.2006 | 21:41 | reagovat | závadný

    Pěkný recept, ale nevím, proč český národ do jídel strká ten americký šmejd zvaný KEČUP. Přece existují různé rajské protlaky, které chuť jídla podtrhnou (pokud se to zdá nakyslé, tak to kompenzujeme cukrem). Promiňte, nenávidím kečup, ale současně miluji rajčata.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný? Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný?
Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web