Smetanová omáčka paní Jany

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • houby
    • slanina
    • cibule
    • česnek
    • smetana
    • rajský protlak
    • sůl
    • hladká mouka
    • slunečnicový olej
    • maso ((nedoporučuji hovězí)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a společně vložíme do rozehřátého hrnce. Slaninu necháme zesklovatět a cibulku lehce do růžova. Přidáme houby a maso (vše opět na kostičky). Řádně vymícháme, až maso pustí šťávu. Přidáme česnek a rajčatový protlak. Zalijeme vodou a necháme vařit dle druhu použitého masa.
2
Když maso změkne, přidáme hladkou mouku rozmíchanou s vodou a provaříme. Nakonec přilijeme smetanu a již nevaříme. Možno podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.
Zařazení: Ostatní

Komentáře k receptu

  • kamil revaj
    kamil revaj |

    5. 3. 2008 12:20

    Je to super. Dělal jsem to kančí kýtou a nemá to chybu. Dík za dobrý recept.

  • lola
    lola |

    29. 6. 2007 14:33

    kdy mám osolit??jsem zacatecnice a pro mně je to důlezité, vzdy mám bud' malo nebo moc slané jidlo:(

  • Bára
    Bára |

    21. 7. 2005 19:39

    Opravdu výborné. A to houby ani nemám moc ráda.

  • Jitka
    Jitka |

    25. 8. 2004 12:11

    K tomu není co dodat, je vynikající!!!!!