Smetanová omáčka k těstovinám a masu

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Calandra

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks nakládané okurky
    • 0,5
      kostka masox
    • 2
      ks bobkový list
    • hladká mouka
    • rostlinný olej
    • pepř mletý drcený - barevný (nebo mletý černý)
    • líbeček nasekaný - nejlépe čertsvý nebo mražený
    • 1
      ks cibule
    • smetana do omáček
    • voda dle potřebného množství omáčky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme na drobno nasekanou cibuli a necháme trochu osmahnout. Mezitím si na drobno nasekáme okurky a libeček. Cibuli zasypeme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak přidáme okurky, Masox, koření a necháme za občasného míchání povařit tak, aby okurky změkly.
2
Do vroucí omáčky za stálého míchání tenkým proudem přiléváme smetanu dle chuti. Mícháme dokud omáčka nepřejde varem. Pokud je omáčka řídká, můžeme si do smetany rozmíchat ještě trochu mouky. Dle chuti pak můžeme přidat sůl, případně cukr. Omáčka by měla být sladko-kyselá.
3
TIP: pokud připravujete k omáčce i maso, je dobré nechat ho trochu v omáčce povařit, aby natáhlo chuť.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.