Autor:

Smetanová omáčka k těstovinám a masu

Střední
Ingredience
Nakládané okurky 3 ks
Masox 1/2 kostka
Bobkový list 2 ks
Hladká mouka  
Rostlinný olej  
Pepř mletý
drcený - barevný (nebo mletý černý)
 
Líbeček
nasekaný - nejlépe čertsvý nebo mražený
 
Cibule 1 ks
Smetana
do omáček
 
Voda
dle potřebného množství omáčky
 

Postup přípravy:

Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme na drobno nasekanou cibuli a necháme trochu osmahnout. Mezitím si na drobno nasekáme okurky a libeček. Cibuli zasypeme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak přidáme okurky, Masox, koření a necháme za občasného míchání povařit tak, aby okurky změkly.

Do vroucí omáčky za stálého míchání tenkým proudem přiléváme smetanu dle chuti. Mícháme dokud omáčka nepřejde varem. Pokud je omáčka řídká, můžeme si do smetany rozmíchat ještě trochu mouky. Dle chuti pak můžeme přidat sůl, případně cukr. Omáčka by měla být sladko-kyselá.

TIP: pokud připravujete k omáčce i maso, je dobré nechat ho trochu v omáčce povařit, aby natáhlo chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1

Komentáře k receptu: Smetanová omáčka k těstovinám a masu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení Jak se nejlépe ubránit v zimních měsících nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web