Autor:

Smetanová dršťková polévka

Střední
Porce: 4
Ingredience
Hovězí vývar 1,5 l
Česnek 1 stroužek
Majoránka 1 lžíce
Sůl  
Pepř drcený  
Smetana ke šlehání 200 ml
Cibule
větší
1 ks
Dršťky
předvařené
400 g
Sádlo 50 g
Hladká mouka
vrchovaté
3 lžíce
Máslo 30 g

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek najemno.

Do hrnce dáme sádlo a přidáme cibuli, lehce orestujeme, přidáme česnek, který necháme jen zavonět a ihned přidáme mouku, připravíme si světlou jíšku.

Hotovou jíšku postupně zaléváme vývarem, aby se nám nesrazila, použijeme metlu. (Do teplé jíšky lijeme studený vývar.) Přidáme majoránku a necháme 20 minut provařit, abychom se zbavili moučné chutě. Alternativně lze zalít vodou a přidat gelové tablety s vývarem. Dochutíme solí a pepřem.

Poté přidáme dršťky, které jsme si krátce uvařili. (Již předvařeným dršťkám stačí 15 minut.) Společně s uvařenými dršťkami přidáme také trochu vody, ve které se vařily (cca 200 ml).

Přidáme smetanu, přivedeme k varu a odstavíme. Vmícháme máslo, které nám polévku „vyleští“.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Paella Jak chutná Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Smetanová dršťková polévka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web