Smetanová dršťková polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Pavel Jaroš

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      l hovězí vývar
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce majoránka
    • sůl
    • pepř drcený
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks cibule větší
    • 400
      g dršťky předvařené
    • 50
      g sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 30
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek najemno.
2
Do hrnce dáme sádlo a přidáme cibuli, lehce orestujeme, přidáme česnek, který necháme jen zavonět a ihned přidáme mouku, připravíme si světlou jíšku.
3
Hotovou jíšku postupně zaléváme vývarem, aby se nám nesrazila, použijeme metlu. (Do teplé jíšky lijeme studený vývar.) Přidáme majoránku a necháme 20 minut provařit, abychom se zbavili moučné chutě. Alternativně lze zalít vodou a přidat gelové tablety s vývarem. Dochutíme solí a pepřem.
4
Poté přidáme dršťky, které jsme si krátce uvařili. (Již předvařeným dršťkám stačí 15 minut.) Společně s uvařenými dršťkami přidáme také trochu vody, ve které se vařily (cca 200 ml).
5
Přidáme smetanu, přivedeme k varu a odstavíme. Vmícháme máslo, které nám polévku "vyleští".
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.