Smažený sýr bez smažení - verze II.

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 26
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hermelín nebo syrečky
    • 150
      g cihla
    • 150
      g měkký salám strouhaný
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a velmi důkladně vysypeme strouhankou. Strouhaný sýr se salámem smícháme s vejci. Do každého šálku dáme na dno trochu směsi, na to položíme hermelín a opět zasypeme směsí. Šálky vyrovnáme do pekáčku s vysokým okrajem a do pekáče nalijeme vařící vodu. Pekáč přendáme do horké trouby a při maximální teplotě děláme 20 minut. Horké vyklepneme a podáváme s brambory a kečupem nebo tatarkou.
2
(Tohle je pochoutka pro ty, kdo milují sýr, ale nemohou moc smažená jídla. Jinak tohle jídlo má dvě výhody: sýr nemůže vytéct a navíc jídlo není prosáklé tukem...
Zařazení: Pokrmy Z mléka / sýra
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ZOEN
    ZOEN |

    10. 8. 2013 09:16

    Výborný recept, všem moc chutnalo a shodli jsme se na tom, že bude brzy znovu.

  • recepty73
    recepty73 |

    19. 10. 2010 16:12

    1*

  • Pavla Minářová
    Pavla Minářová |

    26. 8. 2010 22:58

    Zdravím paní Lidku, chci Vám moc poděkovat za skvělý recept, bylo to výborné! Vyzkoušeli jsme to s různými ingrediencemi, ale u mě jasně vede verze s hermelínem. Jen prosím přidávejte recepty dál a nenechte se odradit! Nás slušných je většina. Ještě jednou děkuji.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    12. 4. 2010 20:01

    Dělal jsem se syrečky a místo měkkého salámu jsem dal pokrájenou vahalovu slaninu, pro oko přidal nať z lahůdkové cibulky a výsledek-1*.Brzy zopakuji!!!Jiří

  • Petr Novotný
    Petr Novotný |

    23. 8. 2008 18:15

    Absolutní špička! Rychle hotovo, žádné nádobí, zaprskaný sporák, v mikrovlnce na 700W cca. 5 minut a jde se na věc...;-)

  • Barbora Prokopová
    Barbora Prokopová |

    30. 5. 2008 11:22

    Tento recept je vinikající a u nás velmi oblíbený.Občas přidáme sterilované žampiony, nebo kousek vařeného vejce. Možností je nekonečně mnoho.Záleží na každém, co má rád a co přisype :-) Růzé sýry, salámy, maso, zeleninu, koření a podobně. Pouze nepromíchávám sýr se syrovými vejci,připadá mi to trochu zbytečné.Stejně to nemá kam vytéct.

  • Pavla Křížová
    Pavla Křížová |

    10. 8. 2007 12:47

    Vynikající! Nemám malé mističky, tak jsem dala tři do velké. Už jsme dlouho nic tak dobrého nejedli. Díky za recept.

  • chichi
    chichi |

    11. 5. 2007 19:02

    výborné, dala jsem jen vajíčko a hermelín a vyjedla to rovnou z misky

  • Eliska
    Eliska |

    1. 5. 2007 12:46

    SUPER! Dělala jsem s kozím sýrem a bez šunky a byla jsem gurmánském nebi:-) Je potřeba dodat, že šálky se nesmí naplnit celé, směs skoro 2x zvětšila objem, tak aby vám to nepřeteklo:-)

  • Anonym
    Anonym |

    24. 3. 2007 20:01

    Kvůli nedávné operaci žlučníku si musím milovaný klasický smažák odepřít. Dneska jsem vyzkoušela tento recept, i když bez hermelínu nebo syrečků a ještě teď se olizuji. Manželovi jsem tam dala syrečky a je na tom podobně. Díky za inspiraci.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 3. 2007 20:15

    Dělala jsem v mikrovlnce-vymastila mističky dala dvě lžíce rozšlehaného vejcete se salámem,položila hermelín,přelila zbytkem vejcete posypala strouhaným sýrem, zapekla v mikro,podávala s vařeným bramborem.Syn kuchař řekl "Co to tu tak smrdí?"(Podotýkám, že naše rodina miluje veškeré sýry,snad nejvíc ty smradlavé).Po tom,co večeři vyloženě zhltnul jen hlesnul:"No tohle teda bylo!"A ostatní s ním jen hlasitě souhlasili! VYNIKAJICI !

  • Anonym
    Anonym |

    9. 3. 2006 08:26

    Takový jeden tip pro rychlý oběd na dovolené,Hermelín v alobalovém obalu (jak ho vytáhneme z hrabičky) dáme do vařící se vody na 10 min., vytáhneme rozbalíme a s dobrou bramborovou kaší a zeleninovým salátem chutná skvěle.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    8. 3. 2006 13:17

    Opravdu výborná varianta nesmaženého smaženého sýra. Sice jsem tam nedala hermelín, ale musím říct, to bylo výborné. Navíc velice jednoduché a odpadlo pracné obalování a smažení, není na tom co zkazit. Díky moc za recept. :)

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    6. 3. 2006 08:00

    Kafenko, jsem ráda, že se povedlo. Lidka

  • Kafenka :-)
    Kafenka :-) |

    8. 2. 2006 12:24

    Dneska jsme měli k obědu, dala jsem tam šunku, kterou jsem nejdřív krátce osmahla spolu s jemně nakrájeným pórkem.. Bylo to supr, moc nám to chutnalo. Dávám 1!

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    3. 2. 2006 22:05

    Hermelín můžete dát celý nebo jen půlku. Záleží na vás.

  • Kytka
    Kytka |

    18. 1. 2006 18:01

    A jak se tam dává ten Hermelín? Celý?

  • Anonym
    Anonym |

    18. 1. 2006 16:13

    Recept je úžasný. Zkusila jsem i variantu v mikrovlnce (bez strouhanky) a mé pubertální potomky to nadchlo. Dělají si někdy večeři sami a já pak po nich JEN uklidím.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    17. 1. 2006 22:31

    Děkuju za podporu :-)).

  • tulák
    tulák |

    10. 1. 2006 12:23

    Ještě malou poznámku - paní Lidko nenechte se otrávit a pište další recepty..Zatím jenom čtu, ale už v brzké době začtu s testováním :-)))

  • tulák
    tulák |

    10. 1. 2006 12:20

    Přeji všem krásný sluníčkový den (alespoň u nás na Vysočině poslední dny takové jsou). Popravdě jsem "kuchař" začátečník a byl jsem rád, když jsem tyto stránky objevil. Nevěřím paní Nové, že sem už nepřijde a proto věřím, že si přečte i můj názor. Vedu už přes 30 let děti v turistickém oddílu a často mám problém s programem - žádná "studnice" her není bezedná. A proto využívám i stránky na netu nebo knížky. Nedovedu si představit, že autor bude u každé hry uvádět, kdo ji vymyslel. A stejné je to i s recepty. Když někde najdu např. starší výstřižek s nějakým zajímavým receptem a chci ho sem vložit i pro ostatní, kdo je "autor"? Napíšu svoje jméno a aby měla paní Nová klid, klidně jako poznámku uvedu, že jsem recept našel "v časopise Vlasta r roku 1966".Budete madam spokojená? Ale už dost . Děkuju autorům receptů.cz za krásné stránky, všem přispivatelům, od nichž se můžu jen učit za jejich recepty a do roku 2006 všem přeju vše nej..nej.. a setkání pokud možno jen s normálními lidmi.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    15. 11. 2005 19:18

    Lidka se jakékoli šíření svého receptu určitě zlobit nebude :-))).

  • Pavel
    Pavel |

    15. 11. 2005 15:37

    Milá paní Jarko Nováková, rád jsem si přečetl váš slib, že tento server již nenavštívíte, protože mnohem raději než vaše hysterické reakce si tady přečtu názory, postřehy a zkušenosti lidí, kteří mají zájem o vaření. A protože mě recept velmi zaujal a považuji se za milovníka sýrů ve všech podobách, vyzkouším ho a pokud se osvědčí, rád se o něj podělím s dalšími příbuznými a známými, proti čemuž snad autorka paní Lidka Kábrtová nebude nic namítat.

  • Di
    Di |

    8. 11. 2005 06:37

    Naprosto s Vámi souhlasím, paní Lidko. To, co jste napsala, bych já podepsala do posledního písmena. Nemám ráda prudiče a lidi, kteří stále někoho napadají. Proč si kazit život škarohlídstvím a maličkostmi?

  • Airan
    Airan |

    7. 11. 2005 14:55

    Lidko, mne to urcite neodradilo, prvni vec co jsem zkusila z kucharky on-line bylo vase "sloni slzy" a budu rada, kdyz budete prispivat i dal. Zdravim. Airan

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    7. 11. 2005 13:44

    Moc doufám, že moje diskuze s paní Novou neodradila všechny kuchaře objevovatele....

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    20. 10. 2005 20:26

    Paní Nová, volba nicku je věcí osobní svobody. A myslím, že adminům převedení receptu nevadí, spíš chtějí, aby byli lidi na sebe slušní a zdvořilí. Což Vy rozhodně nejste. A to také o něčem vypovídá. Přitom vůbec nezáleží na vzdělání. Ale pokud to berete takhle, i já jsem VŠ. A jestli jste zapšklá na celý svět tak, jako to předvádíte tady, velmi lituji Vaše studenty a vůbec kohokoli, kdo je nucen s Vámi pracovat. Jinak i já jsem hodně vytížená, takže mám ve zvyku nad hloupostmi mávnout rukou. Ale hrubiánství se přejít nedá. Závěrem Vám chci říci, přestože to nemám ve zvyku, že jsem ráda za Vaše sdělení, že už se na tomto webu nebudete vyskytovat. A víte proč? Pro váš "přínos". Recept jste nepřidala žádný a pouze štvete lidi proti sobě...Tímto pro mě diskuze s Vámi končí.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    18. 10. 2005 18:48

    Airan, uražená nejsem, to vůbec ne:-)). Vaření mám jako hobby, při mojí profesi mi to čistí hlavu.

  • airan
    airan |

    18. 10. 2005 16:50

    Lidko, chapu, ze jste urazena a musim uznat, ze mate proc. Nenechte se odradit a posilejte dalsi recepty, ja vase napady a recepty mam moc rada.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    18. 10. 2005 15:00

    Přesně tak Di....A nejedná se jen o rejpání a napadání, ale i o snahu některých lidí neustále vychvalovat svoje recepty, neopravněně se pasovat na guru serveru, případně se pustit do koholi, kdo objektivně napíše, že mu jídlo nechutnalo. Takový názor já beru, ale pokud někam napíšu, že mi to nechutnalo a proč mi to nechutnalo a autor receptu mě seřve, jak jsem si mohla dovolit napsat, že mi to nechutnalo, přestávám mít zájem s takovými lidmi komunikovat...

  • Di
    Di |

    18. 10. 2005 13:39

    Víte, paní z VM, to věčné rejpání a napadání za vyjádření vlastních zkušeností a nápadů, asi mnohým z nás bere chuť, vyjadřovat se tu.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    18. 10. 2005 12:46

    Vaši zbytečnou a celkem nesrozumitelnou diskuzi vůbec nechápu. Myslím, že je to trapný. Raději pište recepty a svoje zkušenosti a názory na ně !!

  • Di
    Di |

    18. 10. 2005 12:45

    Paní Nová, recept není diplomová práce, ani práce literární či vědecká. Co byste asi tak na receptu chtěla autorsky chránit? To by v žádné kuchařce nesměl být obyčejný smažený řízek. Bůhví, kdo ho vymyslel! Opsaných receptů z jiných webů nebo kuchařek jsou tu stovky a nikomu - kromě tohoto jediného ve Vašem případě - to nevadí. K tomu byly zřejmě kuchařské weby zřízeny. A když už jste takový odborník na autorské právo, měla byste vědět, že nikdo nikomu nezakazuje používat pseudonym - třeba pro každou knížku jiný.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    18. 10. 2005 12:31

    Jak může někdo opisovat sám sebe???? :)) Zdroj je uveden - Lidka Kábrtová.

  • Jarka Nová
    Jarka Nová |

    18. 10. 2005 12:28

    Paní Di, tu pětku jsem tomuto receptu skutečně dala já. Stejně jako ve škole ale jen pro to opisování. Před tím jsem na tomto webu nebyla a věřte mi, že ani v budoucnu to nemám v úmyslu.

  • Jarka Nová
    Jarka Nová |

    18. 10. 2005 12:24

    Paní Kábrtová, mám naštěstí spoustu jiné práce a nemohu pořád sledovat všelijaké diskuze. Když jste Lassienka, proč tento nick nepoužíváte zde, a naopak?A nejvíce mne zaráží, že ačkoliv odsud se nesmí nic "vynést", naopak to nikomu nevadí, že? Myslíte, že adminovi toho dotčeného serveru to žádnou práci nedá? A citace zdroje, ať se vám to líbí nebo ne, je podmínkou např.v diplomových, ročníkových, seminárních a jiných pracích. Svědčí to mimo jiné o kultuře pisatele.

  • Di
    Di |

    18. 10. 2005 07:17

    Ve svém živoě jsem se, Lidko, už mnohokrát přesvědčila, jak mocným hnacím motorem může být žárlivost. Nemyslím tu partnerskou, ale žárlivost na to, co u Vás mohou Ti druzí považovat za úspěch. Žárlit se dá prakticky na všechno, o tom už byly napsány i vědecké studie. A tak jedni píší recepty z upřímného zájmu podělit se o něco dobrého s ostatními, zatímco druzí (a těch je naštěstí mnohem méně) je se škodolibou radostí známkují pětkami nebo trousí poznámky o čemkoliv, jen aby autora naštvali.Vím, který server máte na mysli. Mě se ale zatím ze všech kuchařských webových stránek líbí zdaleka nejvíce tenhle. Kovářovi si s ním dávají velkou práci a za ty zapšklé pětkovače a pisatele urážlivých poznámek opravdu nemohou. Kašleme na ně, když si jich nebude nikdo všímat, bude to pro ně trest. Pětky sice mrzí, ale všichni už víme, jak je toto známkování objektivní.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    17. 10. 2005 20:15

    Di, já vím, četla jsem tu kritiku...takhle reagují lidé, kteří prostě potřebují ubližovat druhým. A chce to jediné - kašlat na ně. Alespoň už vím, kdo tak vesele pětkuje recepty, že...A asi víte, na kterém webu najdete Lassienku, že, Di?

  • Di
    Di |

    17. 10. 2005 18:25

    Milá Lidko, před nějakou dobou jsem zařadila recept Stelly Zázvorkové a upozornila na to, že je od ní - no to jsem to schytala. Někteří lidé opravdu rádi napadají druhé a na tomto webu (stejně jako na jiných) se občas vyskytnou. I kdybyste nebyla Lidka i Lassienka, myslím, že jako autora receptů chápeme toho, kdo jej na web zařadí. Ostatně chtěla bych vidět paní Novou, jak aplikuje autorský zákon na všeobecně kolující recepty. Recepty jsou přece od toho, aby se opisovaly a rozšiřovaly a aby k nim každý přidal to svoje. Je to ostatně smysl těchto stránek. Možná by paní Nová udělala lépe, kdyby místo právních rad k ničemu přispěla raději nějakou svojí specialitkou.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    17. 10. 2005 08:40

    Tak jsem marně čekala, že se paní Nová ozve... Je zvláštní, že dost lidí má ve zvyku napadat jiné, ale když zjistí, že nemají pravdu, už nepovažují za adekvátní se omluvit.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    16. 10. 2005 16:33

    Přesně tak. Takže proto i moje jiné recepty tam jsou k vidění a není to tím, že bych je opisovala...Vaření mám jako hobby a u "konkurence" je výhoda živější a hlavně okamžité diskuse, to mi tady chybí... Zdraví Lidka i Lassienka

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    16. 10. 2005 16:23

    Lidko, já bych řekla že ano, tam jedině jsem recept našla, ale hned mi bylo jasné, že je to jedna a ta samá osoba :)

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    16. 10. 2005 16:16

    Paní Nová, a nemá ten autor na tom serveru nick začínající na L? A dokonce si vede deníček?

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    16. 10. 2005 15:25

    Asi si nerozmíme, já jsem se vám jen snažila vysvětlit, proč je ze paní Kábrtová uvedena jako autor. Odkud ona recept má skutečně nevím, není v našich silách každý recept ověřovat. Teď jsem si zkoušela různé části tohoto receptu vygooglovat a bohužel nic jsem nenašla.P.S.: Kéž by si vámi citovanou větu někdo bral k srdci.

  • Jarka Nová
    Jarka Nová |

    16. 10. 2005 14:48

    Je mi líto, ale na serveru, odkud je toto opsáno, je autor naprosto přesně identifikovaný. A neuvedení zdroje při citaci je chyba na kterou pamatuje i zákon o autorských právech. Nakonec i vy zde máte: Publikování nebo další šíření obsahu serveru Recepty.cz je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    16. 10. 2005 12:51

    Paní Kábrtová sem recept vložila, proto je zde uvedena jako autor. Skutečného autora u receptů dopátrat snad ani nelze...

  • Jarka Nová
    Jarka Nová |

    16. 10. 2005 12:44

    Paní Kábrtová, když už opisujete z jiných serverů, bylo by slušností uvést zdroj a neoznačovat se za autora. To vskutku v tomto případě nejste.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    20. 9. 2005 08:20

    Pro milovníky syrečků. Zkusila jsem s olomouckými a stojí to za hřích....