Smažený Pangas se sýrem a mandlemi

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: mishishe

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pangasius filety (může být jiná ryba)
    • sýr strouhaný
    • máslo rostlinné
    • olivový olej
    • koření
    • mandle
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety Pangase omyjeme a osušíme. Z obou stran solíme, opepříme a zakapeme šťávou z citronu. Do rozpálené pánve dáme trošičku olivového oleje a máslo. Samotné máslo, stejně jako olej má tendenci se rychle přepálit, proto je kombinuji. Na pánev vložíme filety z Pangase, opečeme z jedné strany a obrátíme. Na opečenou stranu dáme mandle a strouhaný sýr a necháme pod pokličkou chvíli zapéct.
2
Po zapečení, zatažení sýru rybu okořeníme suš. nebo čerstvou petrželkou a kořením dle chuti.
3
Pozn. To koření navrch už nemusí být - záleží na každém kdo si tam chce co dát. Já tam přidávám ještě malinko bazalky a oregana. Dobrou chuť.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MartikK
    MartikK |

    28. 5. 2011 17:20

    Vařila jsem s treskou, pekla jsem v troubě. Moc dobré, jen doporučuji dát více mandlí; já jsem použila plátky, a i když jsem posypala filety dost hustě, chuť mandlí nebyla výrazná.