Autor:

Smažený hermelín se salámem

Snadné
Ingredience
Hermelín 3 ks
Šunkový salám
nebo uzené
200 g
Pórek  
Bramborové těsto 1 balíček
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Ze sýra

Hermelíny podélně rozkrojíme. Na hermelín položíme několik koleček pórku a přikryjeme silnějším kolečkem salámu nebo uzeným. Vypracujeme bramborové těsto podle návodu a ukrajujeme větší kousky, které roztlačíme na placku, do které zabalíme hermelín. Takto připravené placky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Je k tomu výborný dušený špenát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Smažený hermelín se salámem

Komentáře

  1. Maruš   31.08.2006 | 12:37 | reagovat |

    Do bramborového těsta se můžou dát na tuku s cibulkou podušené houby,přidáme sůl,pepř a drcený kmín.Plníme kousky těsta,uděláme knedlík,zploštíme na placku,vykoupeme ve vajíčku,obalíme ve strouhance a smažíme.Jiný postup:těsto rozválíme na menší kruh,rozkrojíme na díly a na ten širší dáme nádivku.Stočíme a máme rohlíčky.Obalíme,smažíme.Sama jsem to ještě nedělala,ale ochutnala jsem u známých.

  2. Ivana K.   30.08.2006 | 12:19 | reagovat |

    Bramborové těsto na knedlíky (doma připravené) smažím běžně - u nás mají největší úspěch v těstě obalené a usmažené menší párečky, dělám to i na oslavy jako chuťovku.

  3. Jana Kutačová   30.08.2006 | 10:01 | reagovat |

    Šárko,dávám jen polovinu Hermelínu na jednu placku a kousek nějaké uzeniny.Vždy to zabalím tak,ať to má nějaký tvar.A jestli máte ráda špenát,tak to zkuste-opravdu je to luxusní kombinace.Navíc domácí těsto bude určitě osvědčené a dobroučké.Já kupuji to práškové,jelikož mám takovou jednu nemilou zkušenost,kdy jsem podle receptu vytvářela bramborové těsto,ale dopadla jsem jak pejsek s kočičkou.Nechtělo se mi to spojit v těsto,už jsem tam vysypala všechny duhy mouky a nic.Zoufale jsem hnětla ahnětla-manžel měl záchvat smíchu,když mě viděl jak ještě dosypávám Solamyl a když jsem se otočila a on stál,v ruce držel strouhanku,praštila jsem těstem a na oběd byl hnusný Tesco knedlík.:o))

  4. Šárka Tkáčová   30.08.2006 | 9:51 | reagovat |

    Jani,jestli tomu dobře rozumím , tak smažíte v těstě vždy polovinu hermelínu,nebo tou druhou půlkou přikryjete to uzené a pak zabalíte?Mám ve sklepě ještě loňské brambory a těsto z nich je vynikající.Udělala bych tu ňamku dnes k večeři. Díky za recept.

  5. Jana Kutačová   30.08.2006 | 9:11 | reagovat |

    Marsí: jen směle do toho.Ono to smažené těsto chutná jinak než vařené a je to fakt prima.Já jsem si jednou objednala "Hermelín v bramboráku" a podle názvu jsem jasně věděla co dostanu.Na stůl mi pak ale přinesli něcoco vůbec nevypadalo jako bramborák,ale jako prapodivná placka,ale strašně mi to chutnalo.Jako správná kuchařka jsem to vylepšila o uzené a špenát už byl tutovka.Přeji Vám,ať si pochutnáte.:o)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web