Smažený balkán

Hodnocení:

Moje:

15 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plátek balkánský sýr silnější
    • 1
      ks vejce
    • hladká mouka
    • sůl
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • mléko trochu
    • oregáno
    • víno nebo pivo do těstíčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokud je sýr moc slaný, naložíme ho přes noc do lednice do lázně se studenou vodou nebo do bílého jogurtu (ten potom použijeme třeba do salátu).
2
Uděláme hustější těstíčko z mouky, soli, prášku do pečiva, vajíčka a libovolné z tekutin. Balkán nakrájíme na větší čtverečky, posypeme oreganem a obalíme v těstíčku. Smažíme rychle dozlatova.
3
Je chutný i za studena k vínu.

Komentáře k receptu

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    4. 4. 2007 18:41

    Balkán je slaný, ale těstíčko úplně bez soli je plané, takže jen špetku. Paní Jano, já i Hermelín a tvarůžky :)

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    4. 4. 2007 09:06

    Jen nevím proč přidáváte sůl, když balkán je dost slaný a navíc ho doporučujete odsolit ve vodě.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    3. 4. 2007 12:09

    Smažím takto podobně i Nivu...je to výborné.Doporučuji vyzkoušet.:o)