Autor:

Smažené zelí II.

Střední
Ingredience
Červené zelí
nebo i bílé
1 ks
Sůl 5 lžička
Sádlo 250 g
Pepř mletý 1/2 lžička
Ocet 1/2 dl
Cukr 1 lžíce
Hladká mouka  
Voda  

Postup přípravy:

Rozpustit sádlo, nakrájet čtvrt hlávky zelí a dát dusit se 4 dcl vody a míchat. Postupně přidávat nakrájené zelí a míchat.

Pak dolít 3 dcl vody, 3 lžičky soli a míchat a dusit asi 1-1,5 hodiny.

Pak do 2 dcl sklenici dát ocet, cukr, pepř, 2 lžičky soli, dolít vodou, rozmíchat a dát do zelí a míchat.

Po vydušení vody zaprášit moukou a míchat a míchat a míchat, ať se nepřipálí a je hotovo.

Když přidáme bramborový knedlík a pečenou kachnu, tak to nemá chybu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Smažené zelí II.

Komentáře

  1. Olga .   03.01.2009 | 22:13 | reagovat |

    Kamile, já bych dokonce věděl jakou! Nevím, zda u nás vyšla, ale film se jmenoval "Lepší už to nebude" :o()

  2. Marie Kyrianová   03.01.2009 | 21:01 | reagovat |

    Ty Vaše komentáře...... myslím si, že nepotřebují slov.Vezměte si na čtení raději nějakou knihu a nečtěte tyto stránky.

  3. Kamil Krybus   27.12.2008 | 15:56 | reagovat |

    Zase to názvosloví! Podle receptury je to jednoznačně dušený pokrm. Nic, ale zhola nic tam není smaženého. Tak proč se to probůh nejmenuje Dušené zelí? Jinak proti receptu nemám námitek.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web