Autor:

Smažené šátečky pestiňos

40 minut PT0H40M
Střední
Ingredience
Olivový olej
se špetkou anýzu a sezamu a strouhanou kůrou z pomeranče na smažení
500 ml
Hladká mouka 500 g
Skořice - mletá 2 lžička
Sůl 1 špetka
Citronová kůra
strouhaná (z 1 citronu)
 
Bílé víno 250 ml
Med 250 ml
Smažené šátečky pestiňos

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Nejprve zahřívejte olej s anýzem, sezamem a pomerančovou kůrou asi 10 minut na mírném plameni, aby olej natáhl vůně. Nechte vychladnout a pak sceďte. Mouku v míse promíchejte nejprve se skořicí, solí a citronovou kůrou. Pak přidejte 250 ml vody, víno a asi 200 ml aromatizovaného oleje. Vypracujte měkké těsto, které se nelepí na ruce. Oddělujte kousky a vytvarujte (viz obrázek) – protilehlé konce přeložte a spojte jako u šátečků.

Smažte dozlatova v rozehřátém oleji, nechte odsát přebytečný tuk. Med zahřejte, rozmíchejte s hrnkem vody a osmažené šátečky namočte do medového rozvaru. Podávejte.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Smažené šátečky pestiňos

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web