Smažené plněné okurky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks okurka salátová
    • 150
      g balkánský sýr
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • vejce
    • 16
      plátek anglická slanina popř. jakéhokoliv uzeného nebo šunky
    • hladká mouka a strouhanka na trojobal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Okurky oloupeme, podélně rozkrojíme a dužninu s jadérky vydlabeme, takže nám vzniknou takové lodičky. Osolíme, necháme vypotit a osušíme. Vnitřek lodiček potřeme prolisovaným česnekem a naplníme na kostičky nakrájeným balkánským sýrem. Překryjeme plátkem slaniny a celé zabalíme do 2-3 dalších plátků slaniny. Celé obalíme v trojobalu a smažíme buď ve fritovacím hrnci nebo na pánvi ve vyšší vrstvě oleje.
2
Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami nebo bramborovým salátem.
3
Výborné jsou jak teplé, tak studené. Já podávám jen s čerstvou zeleninou a s česnekovo-jogurtovým dresinkem.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    6. 8. 2008 06:41

    Já to dělám spíš z větších salátovek-aspoň těch 20 cm. Potom bohatě stačí na 1 porci 1/2 okurky.

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    5. 8. 2008 16:02

    Zajímavý recept. V nejbližší době vyzkouším a dám vědět. Zdeno, jak mají být okurky asi velké - dlouhé? Asi těch 15 - 20 cm?