Smažené krupkové řízky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g krupice
    • 2
      ks brambory
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 150
      g salám
    • hladká mouka
    • 0,5
      dl mléko
    • strouhanka
    • petrželová nať
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce.
2
2. Krupky propláchneme, spaříme, scedíme.
3
3. Vsypeme do vařící, osolené vody, přidáme lžíci oleje.
4
4. Vaříme doměkka.
5
5. Studené brambory oloupeme, nastrouháme najemno.
6
6. Nasekáme nať petržele.
7
7. Nasekáme salám nadrobno.
8
8. Smícháme salám, krupky, brambory,1 vejce, nať petržele a dvě lžíce hladké mouky.
9
9. Z těsta vytvoříme tenké řízky, které obalíme v trojobalu:
10
- obalíme v hladké mouce
11
- obalíme v rozšlehaném vejci s mlékem
12
- obalíme ve strouhance
13
10. Smažíme na tenké vrstvě oleje (2-3 mm) na pánvi
14
dorůžova po obou stranách.
15
Přílohy: vařené brambory s tatarskou omáčkou nebo kečupem
16
Doba přípravy: 45-60 min.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.