Smažené knedlíky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení bramborové těsto
    • olej
    • cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto vypracujeme podle návodu, uzené nebo klobásku pomeleme(může se zkombinovat i půl na půl). Těsto vyválíme na váleček, ukrajujeme z něj kousky a ty plníme uzenou směsí.
2
Vytvarujeme knedlíky a ty smažíme dozlatova nejlépe ve fritovacím hrnci. Hotové polijeme usmaženou cibulkou na špeku a můžeme podávat - nejlépe s dušeným zelím.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    13. 5. 2006 09:21

    Paní Jarko,ve fritovacím hrnci to můžete klidně smažit i kulaté,ale je pravda,že mi z toho často vyjdou spíše tvarově karbenátky:o)

  • Marsí
    Marsí |

    12. 5. 2006 13:40

    No já právě ty vařené když zbydou osmažím na cibulce a pak je mi zle neboť se přecpu...:o))

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    12. 5. 2006 13:36

    Aha, takže z něj uděláte placičku. Dík za dodatek, já bych to smažila kulatý:-)))))))))))

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    12. 5. 2006 13:02

    Já jsem taky byla z domu naučená na klasické vařené,ale manžel mě přesvědčil,že jeho maminka dělá ty smažené,tak jsem to vyzkoušela a naprostá paráda:o) Když není uzené,dá se to opravdu nahradit nějakou klobáskou - ono,když si kupíte občas nějaký ten zmrazený polotovar,stejně v něm žádné uzené není,ale jen nějaká uzenina.

  • NMarta
    NMarta |

    12. 5. 2006 12:14

    Mě to poradila tchýně, a hochům to doma chutná víc jak vařené, a hlavně mi už nic při vaření z těch knedlí nevyteče.Plním škvarkama a příloha dušené zelí nebo pak studené se salátem nebo chodím a jen tak ujídám!!Když ušoulám knedlík, ten pak dlaní rozplácnu na placku.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    12. 5. 2006 11:28

    Vařené dělám běžně, ale smažené mne nikdy nenapadly...Dík za tip