Smažené kalamáry

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Kalamáry
(celé)
400 g
Česnek 4 stroužek
Olivový olej 150 ml
Petrželka  
Sůl  
Pepř mletý  
Hladká mouka 50 g
Rukola 100 g
Citron 1 ks
Smažené kalamáry

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Dary moře

1. Kalamáry očistíme, omyjeme a necháme na papírové utěrce oschnout.

2. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Smícháme ho s lžící oleje, přidáme nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.

3. Kalamáry lehce obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozpálíme olej a kalamáry v něm osmažíme z obou stran, z každé asi na 5 minut. Dokřupava osmahnuté kalamáry přendáme na talíř a pokapeme česnekovo-petrželovým olejem. Podáváme s rukolou a dílkem citronu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Smažené kalamáry

Komentáře

  1. AnetkaTom   17.08.2014 | 18:10 | reagovat |

    Příliš mnoho výrazných chutí, které se ve finále hodně mezi sebou perou.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web