Smažené houby v těstíčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • čerstvé houby (Hříbky, křemenáče, holubinky)
    • brambory (Středně velká)
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • mletý kmín
    • 50
      g sýr niva
    • rostlinný olej (Nebo sádlo na smažení)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Připravíme těstíčko - jako na bramborák - nastrouháme bramboru, slijeme vodu z brambory, přidáme hladkou mouku, mléko, nastrouhanou nivu, koření a česnek podle chuti, zamícháme. Pokud není těstíčko dosti jemné, mírně rozmixujeme. Plátky nakrájených hub namáčíme v těstíčku a smažíme na pánvi dokřupava. Doporučená příloha: brambory, chéb, zelenina.
Zařazení: Pokrmy Z hub
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka Navrkalová
    Jitka Navrkalová |

    29. 9. 2007 15:07

    Dělala jsem to dnes k obědu,velmi chutné a příjemná změna!Jitka

  • Sylva
    Sylva |

    7. 9. 2005 13:52

    To nemělo chybu,hub je u nás na Vysočině dost,ale zajímavých způsobů na přípravu moc neznám,tak děkuji za opravdu výtečný recept.

  • Hisumi Kawasaki
    Hisumi Kawasaki |

    25. 7. 2005 11:22

    výborné,hlavně to těstíčko..

  • Kasumi Shinzawai
    Kasumi Shinzawai |

    9. 8. 2004 16:32

    dobrutka..