Autor:

Smažené houbové plátky

90 minut PT0H90M
Střední
Porce: 8
Ingredience
Vejce 3 ks
Jemná strouhanka 300 g
Hladká mouka 500 g
Majonéza 1 sklenice
Kečup - jemný 4 lžíce
Brambory 2 kg
Žampiony 2 kg
Sůl  
Citron 3 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Nejprve oloupeme brambory a dáme je vařit. Trochu je posolíme a vaříme 20 minut. Žampiony pečlivě okrájíme a omyjeme. Potom je nakrájíme na tlustší plátky.
Připravíme si tři talíře. Na první rozklepneme vajíčka, na druhý nasypeme mouku a na třetí dáme strouhanku. Dáme si rozehřát pánev. Postupně obalujeme plátky ve všech třech talířích a dáme je smažit do měkka.
Až osmažíme všechny plátky a brambory budou uvařené, můžeme servírovat.
Podáváme s majonézou pokapané citronem a kečupem, můžeme ozdobit listem salátu.
Přeji dobrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Smažené houbové plátky

Komentáře

  1. Jitka   12.03.2013 | 19:00 | reagovat |

    Už vidím, jak se někdo krájí s žampiony, ty se přece obalují celé nebo půlky. A nepoměr množství potravin je taky děsný.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web