Autor:

Smažené grundle s rajčatovou omáčkou

Snadné
Ingredience
Ryby
GRUNDLE (mražené)
600 g
Hladká mouka 120 g
Chilli papričky
-mleté
1 lžička
Mletá sladká paprika 1 lžička
Pepř mletý  
Sůl  
Olej
-na smažení
 
Omáčka:
Rajčata oloupaná 400 g
Přírodní bílé víno 0,8 dl
Rajský protlak 2 lžíce
Petrželka 2 lžíce
Olej 1 lžíce
Česnek 1 stroužek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Rybí

Posekaný česnek necháme na oleji zesklovatět. Přidáme pokrájená rajčata, víno a protlak, promícháme a necháme vařit 5 minut bez poklice. Pak přidáme petrželku a povaříme dalších 5 minut. Mouku promícháme s chilli, paprikou, pepřem a solí. V pomoučněné směsi obalíme zmražené rybičky, přebytečnou mouku oklepeme a osmažíme je v dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova. Pak je vyndáme (nejlépe děrovanou naběračkou, cedníkem) a necháme okapat na ubrousku. Grundle rozdělíme na talířky nebo misky a podáváme s rajčatovou omáčkou.

Grundle jsou malé, asi tak 5-ti centimetrové rybičky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: Smažené grundle s rajčatovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web