Smažená tlačenka dle Ládi Hrušky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek tlačenka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek strouhanka
    • 1
      hrnek olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Postup je více než jednoduchý. Tlačenku o síle plátku asi 1 cm prostě a jednoduše, obalíme jako klasický řízek.
2
Čili si připravíme tři mističky či hluboké talíře, do jednoho mouku se špetkou soli, do druhého rozšlehané vajíčko a do třetího strouhanku. Tlačenku nejdřív obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
3
Aby při smažení tlačenka nevytekla, radí Láďa Hruška postup obalení pak ještě jednou opakovat. V mouce není nutné, ale ve strouhance a vajíčku určitě.
4
Pak již obalené plátky dáme do rozpáleného oleje a
5
zprudka smažíme dozlatova.
6
Dobrou chuť :)
Zařazení: Maso Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.